Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Červeně zbarvené kachní maso

Od: jarina odpovědí: 4 změna:

co znamená, když je kachní maso zbarvené do červene, až do purpurova? Může i takovou barvu mít krev? Je to u kostí, sytost celkem vysoká, jako fialový fix

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

balzerka

1x

Kačeny mají obecně červené maso, ale jestli je tam místo s fialovou barvou, může to být modřina od nějakého úderu, který kačena schytala ještě zaživa.

 


0x

Může být špatně vykrvené; některá plemena kachen ale mohou mít maso blízké k divočině.


doplněno 30.12.16 22:08:

A jaké kuřecí maso máte na mysli? Pokud máte domácí kuře, zvlášt některého tradičního plemene (tedy určitě ne brojlera), má maso tmavší barvu a i krev na něm vypadá jinak než na bílém. Obecně zvlášt stehna bývají tmavší, až dohněda.

 

dam®

0x

Je taky dost velký rozdíl jestli měly volný výběh a přirozené krmení nebo průmyslová výroba, kdy je maso světlejší.

jarina

o "běžné maso" mi nejde, ale zajímá mě ta "zabarvená část masa", která se mi zdá abnormálně do červenofialova.

Takže opravdu to je způsobené krví, která zbarví maso výrazněji než třeba kuřecí (to je jen do červena)?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]