Nejste přihlášen/a.
Já specielně na vánoce dělám vinnou klobásu co nejjednodušeji, radši si užívám vánoční pohody a to tak,že ji "nahatou" stočím do šneků, omastím z obou stran sádlem nebo olejem, položím na plech s pečícím papírem a šup do trouby.Peču při 160°C.Záleží jak komu rychle peče trouba..Nejenže jsou krásně dozlatova upečené, hlavně se pečou všechny najednou a nepraskají mi. A na to mám fígl, že je před pečením a pomaštěním spařím ve vařicí vodě(2lt) do které přidám lžičku soli. Nechám šnek ve vodě min.30vteřin i déle.Ale jindy je peču třeba na zelí, nebo šnek zatočím velmi volně,aby uprostřed vznikl prostor, protože tam při pečení vyklepnu vajíčko.Obalovanou vinnou klobásu nikdy nedělám.
Popátrala jsem a zaujala mě vinná klobása na jablkách. Na čtvrtky pokrájená kyselejší jablka na to klobása. K tomu toustík a bílé víno. Docela mě to láká. Další nápad je to trochu posypat curry. To jablko pokrm odlehčí a zvýrazní, mě samotná klobása moc nechutná, stačí jenom kousek. Jinak jsem slyšela o placičkách, kdy se střívko vymáčkne a udělají se placičky a smaží v trojobalu.
Jinak čerpáno na www.prozeny.cz Vinná klobása: 3 pečené variace. V pekáčku se zeleninou. Rozklikněte i diskuzi, kde se dozvíte více nápadů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.