Nejste přihlášen/a.
Vím, že se to z hlediska spotřeby nevyplatí dělat, ale ráda bych udělala mini vánočku, pouze jeden kus. Jsem sama, recept na vánočku jsem našla několik, ale celou ji nesním. Stejně tak jako recept na mini vánočky vytvoření několik ks.
Jde mi spíš o recept na jeden kus, abych měla pouze na štědrý den a pak nemusela jíst ji několik dní. Nechci si ji kupovat, ani ekonomicky výjde levně, ale chci mít na vánočním stole domácí vánočku. Z těch nespočetně mnoho receptů však nedokážu odhadnout, jaký poměr surovin dát.
Řešil někdo někdy něco podobného?
Přece tak jak je možnost si udělat pudink do hrnečku v mikrovlnce, je určitě možnost i "mini" vánočky na stůl. Samozřejmě ji nebudu dělat v mikrovlnce
Díky za pomoc, typy a rady jak mít na Vánoce na stole vytouženou domácí vánočku. Zase prosím vynechejte rady - vemte si od tchýně a nebo od sousedů ten kousek a budete mít po starostech
Hmm,zapeklitá minivěcička
Nic ve zlém.
Takže recept na jednu malou vánočku.
-35dkg polohrubé mouky
- 7dkg másla
- 7 dkg cukru krupice
- 16 ml vlažného mléka
- 2 žloutky
-4 dkg rozinek ( Baj vočko)
- půl lžičky soli,citrónová kůra,mandle (nemusí být).
-------
Těsto řádně vymícháme,pokud máte pekárnu je to super,pokud ne,tak pěkně vařečkou,jako naše babičky.
Necháme na teplém místě vykynout a posléze utvoříme válečky,ze kterých vánočku pleteme.Každý po svém.Mažeme bílkem.Na plechu ji ještě nechte kynout cca půl hodinky.Když ji pletete,tak neutahujte,ona ještě musí kynout.
Pečeme na spodním roštu,prvních 10 min. na 200st.,potom teplotu nížíme na 150st.Ccca 30-40min.
-------
Tenhle recept dělávám již léta a mohu Vám říci,že se všichni oblizují až za ušima
Neříkám, že je recept špatný, ale hledám v něm, co by přinutilo těsto kynout. V receptu chybí kvasnice. Zkušené hospodyňky vědí a odhadnou, ale začátečník asi ne. A mimo to, z tohoto množství ingrediencí nebude minivánočka - v marketech prodávají většinou 40 dekovou a ta je pěkně velká! I když tato asi bude menší s ohledem na množství tuku a cukru bude asi těžší, tudíž ne tak "nafouklá", ale jistě o to chutnější.
Proč neudělat jednu průměrnou? Vánočka vydrží dlouho. Sníte dva - tři kousky a zbytek si napytlíkujete do mrazáku po dvou kouskách.
V neděli vytáhnete z mrazáku, pomažete máslem, marmeládou, uvaříte kakao a nedělní snídaně je hotová.
Vánočku v malém, bych dělala až jako zkušená hospodyně, nemusí se podařit.
I když ten výše uvedený recept vypadá dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.