Nejste přihlášen/a.
Jehněčí ledvinku jsem samotnou nikdy neviděla prodávat. Vždycky jsem ji sehnala nebo koupila a následně pekla se hřbetem. Je malá, jak půlka vajíčka , maximálně jak celé vejce. Možná, že dnes už se dají koupit sólo, ale pochybuji. Patří k tomu hřbetu. Jehňata jsou na jaře. Na Velikonoce to bývala delikatesa : jehněčí hřbet se špenátem. Pokud seženete teď, tak nejspíš zmraženou. V Brně nevím, ale tam, kde je chov ovcí a v řeznictvích se poptat.
Myslím, že jehněčí vnitřnosti se samostatně neprodávají. Jehněčího masa se produkuje daleko méně, než vepřového. Všechny droby koupíte ale vepřové, ledvinky také.
Stejně se neseženou drůbky z hus. Chtěla jsem mít lepší a silnější kaldoun, tak jsem uvažovala o přikoupení dalších husích drůbků. Měla jsem jen jedny. Také mi bylo řečeno, že toto se samotné neprodává. Každá husa přece disponuje žaludkem, srdíčkem a játry, zajímalo by mě, kam to jde. Asi se z toho vyrábí něco jiného a do prodeje to vůbec nedají. Jaga.
Nikdy jsem jehněčí ledviny v prodeji neviděla ale zkusila bych oslovit farmabrusna.cz/...
Zde lze objednat i ledviny farma-podyji.cz/...
Omlouvám se za odkaz na stránky, nejde mi tu část o ledvinách kopírovat.
Jaguš chlazená husí nebo kachní játra lze koupit v Brně v Macru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.