Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na papiňák?

Od: maminka* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den všem,
chtěla bych se poradit. Mám osmiměsíčního prcka, kterému doma vařím jídlo. Doposud jsem dělala maso+zeleninu+přílohu zvlášt a pak mixovala dohromady. Teď mě napadlo, že bych mohla alespoň maso a zeleninu dělat v papiňáku, pak jen přihodit třeba brambory a rozmixovat naráz tyčovým mixérem. Údajně to má být i zdravější.
S papiňákem si ale nerozumím - vždycky se bojím, že tam dám málo vody a spálím to uvnitř. Takže tam dám zase hodně a pak vývar vylívám. Není nějaká univerzální rada, kolik vody dát? Třeba já nevím, centimetr nad ponořený obsah nebo tak? Ráda bych ten vývar použila do toho jídla, aby nepřišlo o tolik vitamínů atd, ale když ho bude hodně, budu muset odlít...
Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Zeleninu do papiňáku bych rozhodně nedávala, bude z toho nechutná kaše za pár minut. Pro tak malé dítě přece nevaříte žádné tuhé maso. A jestli ano, uvařte maso zvlášt. Nemůžete ho připálit, to se mi ještě nestalo. Ale pokud máte na mysli nějaké malé porce, třeba jeden kuřecí plátek, tak to se do papiňáku nehodí. Vždyt je uvařený za pár minut. Univerzální metoda neexistuje, protože se to vždy odvíjí od množství. Tak to vařte třeba v páře. Já vařím běžně zeleninu v páře a je hotová za maximálně 15 minut a v tom případě si uchová chut, barvu i vitaminy nejvíc. Proč chcete vařit pro dítě maso a zeleninu současně v papiňáku? Nebo čemu říkáte zelenina? Maso uvařte v normálním hrnci, vyndejte, do toho vývaru z masa dejte nakrájené brambory na malé kousky a ke konci přidejte tu zeleninu, protože ta se nemusí vařit tak dlouho jako brambory. To si ale musíte sama vychytat a i to množství tekutiny. To přece uvidíte. Když to chcete všechno mixovat, tak nakonec přidejte to hotové maso nakrájené na kousky a to pak rozmixujte všechno dohromady.

 

mp*

0x

Je fakt, že papinák jsem nikdy neměl. to mě rozčilovovlo. Není k tomu důvod.

 


0x

Zelenina do papiňáku nepatří a nejzdravěji ji připravíte na páře.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]