Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dělání kuliček

Od: zavinac® odpovědí: 15 změna:

zdravím,,jak děláte kuličky,aby držely pohromadě a nerozsypaly se. Dříve se tam dával 100% tuk ,ořechy.piškoty ,rozinky rum a kdo co á rád.Dáváte máslo?Já to pak obalím v rozpuštěné čokoládě.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Hezké dopoledne.

Dělám tyto : 15dkg rozinek,2dcl rumu,20dkg mletých ořechů,15dkg moučk.cukru,15dkg strouhané čokolády,10dkg piškotů.

Rozinky posekáme nadrobno,zalijeme 2dcl rumu a necháme alespoň 24 hodin louhovat.Poté přidám ostatní přísady.

Obaluji v kokosu,ořechách,kakau.

Pokud je těsto husté,přidat rum.

Pokud je řídké,přidat piškoty.

Výborné


,,,dobře,,ale co to ty přílohy spojuje, Je to suché ne?

Drží to ten rum?

2kedar*

Piškoty nasáknou R.U.M a pak to drží pokupě. Někdy se přidává máslo.

Samozřejmě se musí dát hotové kuličky odležet do lednice.

Není to suché.Kuličky spojuje rum.

Všichi se po těchto kuličkách můžou přímo utlouci.


Já jsem totiž zapomněla na recept..

piškoty umleté

ořechy vlašské

rum

pomlela jsem do jedněch perník ke strouhání

aby se mi to nerozpadlo,dale jsem tam uvařeného karamelu z konden.mléka

jak jsem dělala kuličky či hrudky,,tak jsem dala do každé z bonboniéry ukrájený kousek.

Ted to budu ponořovat do teplé čokolády a dám nahoru buď ořech vlašák,nebo kešu..Lískový je tvrdý.

Všem děkuji za rady,,a jdu ještě na úlky z ořechů,zbyl mi karamel...na nádivku,,

pohanka*

Nepečené cukroví dělám úplně naposledy, těsně před Vánocemi. Ztužené tuky vůbec nepoužívám, pouze máslo, kvalitní šlehačku, kterou lze i převařit, případně do pečených sádlovek sádlo.

Máslo časem žlukne, takže ze zdravotních důvodů.


Já také plním před až,,,ale abych toho neměla moc tak takhle to dám..Ale ty hrudky tam není máslo ani žádný tuk.

 

lidus*

1x

Maminka dělá kuličky ze všech zbytků po pečení cukroví, má mísu a do té průběžně dává co zbyde nebo se rozpadne, zbytky krémů, čokolády, kandované ovoce, mleté ořechy, pokud je třeba přidá rum. Obaluje v kokosu, ořechách.


Já tedy žádné zbytky nemám,nic mi nezbude.To bych toho musela mít moc,,,,

lidus*

Zbytky-konce z rolád, prasklé cukroví, zlomené vanilkové rohlíčky a jiné druhy, konce z piškotu třeba na "františka", zbytky krémů do rolád, do laskonek...Pravda je, že maminka peče pro celou rodinu a ještě i dvě kamarádky.

 


doplním,,nedávám syrové vejce,,

 

balzerka

0x

Já to dělám většinou právě ze zbytku rozpuštěné čokolády / tou polévám biskupské chlebíčky/ a vlastně je to pojivo, do kterého přidávám různé ingredience, jak píší jiní. Např. máčené rozinky v rumu / i více dní/. Nakonec obaluji v kokosu.


balzerka,,,,,,,,,,já ze zbytkové čokolády --nalévám do bonboniérových čtverečků a koleček v čem byly bombony ,dávám do toho marcipánové kuličky.a zaleji..Krásně se to vylupuje po ztuhnutí..

Zavináč, tak tento nápad mi připadá hodně dobrý. Já miluji marcipán, také to letos zkusím.


Suzy to je výborné...oba...dneska jsem je naházela do čokolády a dala na to -jak jsem psala.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]