Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kysané zelí

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Léta ho nakládám do zeláku a teď mi řekla kámoška, že ona tam přidává i cukr, ale v klasických receptech ho tam nedávají (např.vZP Otice - toto zelí je velmi známé), kdo z Vás ho tam dává, ale ptám se jen těch, kdo ho nakládají do zeláku na dlouho a ne na rychlo do sklenic děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

my též cukr nedáváme dáváme tam to same co přechozí paní + kopr ten nesmí chybět a otec dává ještě jabka a listy vinné révy

bublanina*

Přesně tak, a když jabka, tak nejlépe jaderničky, ale ty už dnes člověk skoro nesežene

balzerka

A ségra dává bobkové listy. My někdy celé cibule / na chroupačku/.

 

balzerka

0x

Já cukr do zeláku né. Na 10 kg zelí dávám jen 15-20 dkg soli, 15-20 dkg kmínu , 1 kg cibule, někdy hrst hořčičného semínka. Cukr a vodu přidávám, když zelí je při přípravě moc kyselé, třeba na salát ze syrového zelí s cibulkou nebo když ho dusím a zahuštuji.


No tak přesně tak to dělám já, v žádném receptu z kuchařek cukr nedávají, tak nevím, kámoška už ho má naložené, už jsem ho ochutnala a má ho moc dobré, skoro lepší než ho mívám já, tak nevím.

xaver

není toho kmínu nějak moc?

 

sametka

0x

My už padesát let dáváme 10 dkg soli na 10 kg zelí a lžíci koprového semínka, tot vše. Ani když ho pak vaříme,tak tam kmín nedáváme.

 


0x

Dělám zelí, jako v 1. receptu, jen přidávám krájenou cibuli. Někdy jablka.

 

xaver

0x

Do zelí dávám na 1kg 2dkg soli, přiměřeně kmínu,křen, cibuli,kopr a to nejdůležitější FEFERONKY. Syrové je vynikající vyproštovák.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]