Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Náhrada mouky při pečení(bez lepku)

Od: bakos odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pokud chce někdo péct buchtu a nemůže užívat obilné, pšeničné mouky kvůli lepku, čím to může nahradit, máte nějaké praktické zkušenosti?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

 

cicko*

0x

Na trhu je v běžné nabídce mouka "bezlepková"!

 


0x

Existují různé bezlepkové mouky (kukuřičná, pohanková), ale peče se z toho špatně, protože nelepí (a nelepí proto, že v ní není lepek, který se jmenuje lepek - no proč asi).

 


0x

Existuje celá škála jednodruhových muk (např. kukuřičná, rýžová, pohanková, jáhlová, cizrnová...), obecně ale platí, že na bezlepkové pečení je vhodnější jejich kombinace. Jednak se tím potlačí výrazná chut po jedné surovině (např. u pohankové nebo amarantové mouky), jednak má každá mouka trochu jiné vlastnosti a dohromady se alespoň o trochu víc mohou chovat jako mouka lepková.
České bezlepkové mouky (Jizerka, Mantlerka, Procelia...) obsahují obvykle značné množství škrobu. Z výživového hlediska to nepovažuji za vhodné, proto je doporučuji kombinovat s výživnějšími jednodruhovými moukami (jáhlovou, pohankovou, amarantovou, kukuřičnou).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]