Nejste přihlášen/a.
Zdravým všechny..=) Potřebovala bych poradit, ale opravdu potřebuji pomoct od někoho kdo dělá v kuchyni někde v restauraci..=) Je tu někdo takový?=)
Koukám, že se vám zatím nikdo neozval, já sice kuchař nejsem, ale mám synovce, který zkušeným kuchařem je.Jestli to není tajemství, tak napište, s čím potřebujete pomoc a já budu figurovat mezi vámi jako prostředník.
Jééé děkuji..=) Ale jenom bych potřebovala pár fíglů..=) Třeba jako ten správný hospodský guláš, česnečku..=) Ale také třeba medailonky s tou lahodnou omáčkou..=) A taky velice dobrá je ta mrkvová příloha..=) At hledám jak hledám sice se píše pravý hospodský, ale nikdy to není ono..=/ Prostě mají svoje triky a já bych ráda nahlédla..=)
Vyučil jsem se jako kuchař - číšník a moje praxe byla hlavně v restaracích. Na to co konkrétně se ptáte je jedna z věcí kterou bych Vám asi nejradši ani neříkal a nedoporučil... Česnečka je stejná jako doma, to samé guláš jediný rozdíl je v tom že pokud chci mít pořádně tmavý guláš tak tam koupím mletou gulášovou papriku ale co se týče chuti tak se v převážné většině gastronomické výroby (hospody,restaurace, penziony...) používá vývar v prášku... Co si budeme povídat je to samý "éčko" atd.. Takže to bych nedoporučoval. To samé platí u té česnečky voda která se vaří a přidá se vývar z prášku... Na tu lahodnou omáčku je to podobné.. Do hněda se osmahne cibule, zalije vodou, přidá se vývar z prášku, případně se dochutí a zahustí a když mám medailonky tak světlá omáčka je že tato tmavá se zředí trochou smetany.. Má osobní zkušenost.
Tak nějak mi jako malejdawe odpověděl i synovec.Pokud se vaří ve velkém, používají se různé dochucovací prostředky,které se v malém balení nedají sehnat.Né všechny éčka ale jsou škodlivé.Navíc málokterý kuchař vám prozradí svůj fígl, čím ochucuje pokrm, jestliže to je jeho specialita,která je vyhlášená v širém okolí.Je mi líto,že vám nepodám konkrétnější odpověď.
Jsou hospody, kde se vaří z polotovarů. Jsou i takové, kde se vaří z čerstvých surovin. Guláš ani česnečka se nedělí na hospodskou a ostatní, ale na dobrou a špatnou. Tu i tu, je možné dnes dostat v hospodě, tu i tu jde uvařit doma. Jsou např. hospody, kde vaří česnečku z česnekové pasty - když to lidi kupujou a platí za to...
Co se týká omáček, tak když ji chcete mít opravdu dobrou a bez konzervantů, musíte si udělat vlastní Demi Glace. Kdo si to nezkusil, nevěří, že to k něčemu je. Ale rozdíl v chuti je tak obrovský, že je to k neuvěření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.