Nejste přihlášen/a.
Tak máme letos, kupodivu, švestky.Chtěla bych zkusit ta povidla co se pečou v troubě.Co jsem koukala na recepty přijdou mi řídká a sladká.Tu řídkost svařím ,ale dala by se dělat bez přidaného cukru? Nebo tam je důležitý? Děkuji.
Ještě je na to brzy. Ale za nějaký čas, kdy švestky úplně dojdou, změknou a "scvrkávajú sa im řitečky", je v nich tolik cukru, že do povidel není třeba nic přidávat. Maximálně pro chut trochu mleté skořice, ale není to nutné.
Povidla dělám tak, že švestky pomelu na mašince a následně vařím v širokém hrnci na sporáku. Bez toho cukru. Jsou velice chutné, husté a nekazí se. Jaga.
Léta povidla dělám jenom v troubě, v litinovém pekáči. Jenom švestky vypeckuju, nemelu. Jsou dobré právě když jsou v nich kousky. Cukr v žádném případě nepřidávat! Během pečení švestky několikrát měchačkou projedu a když začnou houstnout, cmrndnu tam rum a přidám skořici. Jsou vynikající. Většinou dělám dvojí hustotu, ty řidší jsou senzační třeba na palačinky a hustější do buchet apod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.