Nejste přihlášen/a.
Ahoj budeme píct kuřecí stehna s bramborem chci se zeptat co udělá když pekáč bude po dobu pečení zřikrytý alobalem?Jde mi o to že když jsme pekli bez přikrytí tak se pekáč rychle vysušoval a museli jsme často podlívat a po dopečení byla zelenina často na pokraji spálení
Zlepší se to tím alobalem?
Děkuji
Ono záleží, co pečete. Když to jsou kuřecí stehna z obchodu, je to maso v nich samo o sobě měkké i za syrova, vodnaté. Ta kuřata mají cca 40 dní, když je porážejí (doma vám za tu dobu vyroste trochu odrostlejší malé kuřátko). Takové maso bych nechala přikryté jenom chvíli, aby potom nebylo příliš "rozblemtané".
Domácí drůbež nebo jiné maso (to i z obchodu) je nejlepší nejdříve podusit v zakrytém pekáči a odkrýt až před koncem, aby se opekla kůrčička.
A druhý pekáč - vrchní díl - nemáte? Já všechno peču normálně ve dvou pekáčích.
Kuře bych pekla mezi dvěmi pekáči. Říká se jim dušáky. Do spodního dát maso, vše, co tam patří - slaninu, koření, máslo..., zakrýt horním dílem a nazdar. Peče se to samo. Občas odstranit horní díl, zkontrolovat, případně trochu podlít.
Mám tyto pekáče jednak polévané a jednak i skleněný s víkem. Dělám maso ráda v obou, podle množství. Do skleněného se mi vejde méně.
Ke konci horní díl odstranit, aby se kuře dopeklo, vytvoří se křupavá kůžička a to nejlepší je hotovo. Teď už zbývá jen nějaký dobrý zeleninový salátek a oběd bude mít jistě úspěch. Jaga.
Dneska jsme pozvaní k dceři na vepřové řízky s bramborovým salátem, na zítra si připravím dušené vepřové ledvinky. Na Sázavě se mi povedlo jich sehnat hned 3 kila, po 36 Kč/kg. No nekupte to, když to má děda tolik rád.
Ale i to kuřátko by přišlo vhod. Jistě na něj také dojde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.