Nejste přihlášen/a.
Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.
Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.
Usuším a pomelu na kávovém mlýnku, nebo strčím v krabičce do mrazáku.
ideální odpověď...
Záleží na tom, jak je chcete poté konzumovat. Já, jelikož je přidávám k jídlům, nebot vařím hodně orientálních pokrmů, tak je celé zmrazím a pak prostě použiji jako čerstvé. Když je naložíte, už se nedají používat stejným způsobem protože mají příchut toho nálevu. Pěstuji ty extrémně pálivé, které jsou opravdu malé. Když mi dojdou, pak musím kupovat u číňana a ten holomek u nás chce za jednu čerstvou papričku až 2 koruny. Kupuje to v Praze na tržnici, docela velký pytel za 25 korun a pak to tady cpe do miniaturních pytlíčků po deseti kusech za dvacku. Já jsem se letos pojistila a sama si jich vypěstovala hodně, takže už u něho kupovat předražené papričky nebudu.Cenu znám proto, že do té tržnice také chodím nakupovat, ale nedostanu se tam často, musím počkat, až když má kamarádka čas a odveze mne tam.
Sušené sice také někdy použiji, ale nemají už ty správné "grády". Ty zmrazené si uchovají svou sílu daleko víc. Ale já opravdu miluji pálivé. A dokonce jsem se nedávno dočetla, že pálivé papričky prodlužují život, jelikož mají blahodárné účinky na organismus. A já pořád čím to je, že jsem tak zdravá... ale fakt.
Chili papričky dám do zavařovací sklenice,zaliju teplým,okurkovým nálevem a nahoru dám cca lžíci řepkového oleje.Sterilizuji 20min. na 80st.
Vydrží několik let bez úhony
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.