Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte dva hrnce - jeden větší (na vodu) a druhý menší (tam vaříte a mícháte). Hrnce vsadíte do sebe a do toho většího nalijete studenou vodu a do menšího dáte ingredience. Potom postupně ohříváte vodu i ingredience. Nevkládáte tedy nic do horké vody, ale zahříváte obojí postupně (a hlídáte si to). Zdravím!
Až budete s výsledkem spokojená, tak musíte menší hrnec včas vytáhnout z horké vody, aby to "nedoběhlo" a proces se již zastavil.
vodnik - hlavně by měla být voda pod tím dnem menšího hrnce, aby nestálo přímo na dně toho většího hrnce a ponořte do vody i částečně stěny menšího hrnce. Chce to najít doma dva hrnce, které do sebe hezky pasují - a dávejte pozor, at se neopaříte. Myslím, že to zvládnete.
Dobrý den, jo, o tomto problému s hladinou vody a jejím prskáním jsem Vám nenapsal, ale povedlo se to . Jsem rád, že jste houževnatá, nevzdáváte se a máte snahu vše doladit na profesionální úroveň. Zkuste si to třeba zatím bez náplně menšího hrnce a pamatujte si tu výšku hladiny, která se osvědčí - je neděle, tak máte dost času na experimenty . Ovšem, já Vám věřím. Zdravím!
Když ponořite misku do vody, je to vodní lázeň. Když nad vodu, je to parní lázeň. Na takové věci, když je děláte častěji, je vhodný mlékovar. Má dvojité stěny a mezi nimi se ohřívá voda. Míchala jste stále? Bez přestávky? Nejlépe metličkou? Cukr a vejce, tam se zdrcnout nemá co. Možná, že se to vařilo prudce a dlouho a vy jste vyrobila sladkou vaječinu, místo sladké pěny.
Teplota byla pravděpodobně moc vysoká, asi jste to měla dělat na slabším plameni. Také je nutné stále míchat, jinak se to skutečně "zdrcne". Já na vodní lázeň používám hrnec na mléko - "kašičkovar"(takový ten s dvojitým dnem, do kterého se nalévá voda).
Něco v tomto stylu, ale ten můj je trochu jiný: domaci-potreby.shop-y.cz/...
doplněno 20.08.16 17:50:
Přehlédla jsem, že o tomto hrnci píše už "babkazov".
Každá ta vodní lázeň vyžaduje něco jiného. Některá pomalé zahřívání, tedy postupné a některé nevadí, že misku ponoříte do horké vody hodně. Myslím si, ale jen myslím, že cukr a vejce nechtějí hodně horkou vodu. Do teplé a postupně teplo přidávat. Takhle nějak se dělávají i pusinky. Takové skoro bez mouky nebo něčeho jiného. Jen samotné bílky s cukrem a pak se to suší v troubě. Navíc, voda by měla být ne vařící, jak vám píší v receptu.
Co jste to vyráběla? Dejte recept.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.