Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ztmavlý alobal po pečení

Od: houslu odpovědí: 3 změna:

v troube se peklo maso, dokážete vysvětli, proč alobal na někteých místech ztmavl? Bylo tam více vrstev alobalu, takže nepřípadá v úvahu nějaké chemické zabarvení (výpary štávy nebo dotyk masa).

Nemůže jít spíš o nějakou změnu krystalové struktury alobalu (je to vůbec čistý Al?) při vyšší teplotě?

Z jaké na jakou? A nebo druhá možnost pasivace Al->Al2O3 vrstvička?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Já sice alobal taky používám, ale asi je to pěkné svinstvo, jednou jsem položila alobal na dno trouby, ale tam neodkápaval tuk, alobal se doslova rozpustil a připekl na dno, něco jsem odstranila, ale zbyly tam velké připečeniny, které jsem dodnes nedostala ničím dolů.

 

veronica

0x

Čistý hliník to býval dříve - tenkrát byl pořádně silný. Při té dnešní tlouštce by se roztrhal už při sebemenším průvanu.

 

balzerka

0x

Taky s alobalem nepeču ráda. Mně to připadá, jako kdyby to zoxidovalo, že to místy tak zešedne. Nejspíš bude nejvíc vadit kyselé.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]