Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo jak si namíchat sladkokyselý nálev na okurky nebo papriku se zelím? Vždy když namícham podle deka nebo jiného receptu z i internetu tak nálev je dost kyselý. Děkuji.
3l vody, 1,5l ocet, sůl, celý pepř-20kuliček, nové koření 10 kuliček, hořtičné semínko plná lžíce, 50 tablet cukerynu,kopr, křen,někdy přidám 1 sáček Deka.malé lahůdkové cibulky a mrkev na kolečka, povařím do varu a zalévám okurky, steriluji.Já nálev ochutnám a podle potřeby přidám cukeryn nebo sůl.
1,2 litru vody, 0,5 litru octa, 30 dkg cukru, 5 dkg soli, 15 kuliček pepře, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 1 lžička hořčičného semínka (není nutné), pak do lahví cibulka mrkev, kopr... atd, co kdo má rád. Toto množství je na cca 7 lahví 0,72 litru, podle velikosti okurek. Nálevu si dělám větší množství, vydrží i bez lednice třeba 14 dnů. Déle jsem nezkoušela, stihnu ho vypotřebovat. Loni jsme zavářeli asi 70 lahví, je o ně veliký zájem a letos už jsme začali nanovo. Zkuste a at se daří!
Nálev: 3,5 l vody, 10 dkg soli, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření a 5 bobkových listů. Dát vařit a když se začne vařit přilít 1 l octa a nechat přejít var. Odstavit a přidat 65 koleček cukerínu. Nechat vychladnout a možno použít. Nálev možno uvařit do zásoby. Skladovat možno v uzavřené nádobě kdekoliv a jakkoliv dlouho (i do příštího roku).
Nakládání okurek: do každé sklenice dát kolečko cibule, několik koleček mrkve a kopr, naskládat okurky a navrch přidat trochu hořčičného semínka. Navrch možno přidat i kousek křenu, stroužek česneku nebo kousek feferonky (nemusí být). Důležité je okurky nepřevařit. Já zavařuji na plynu, v zavařovacím hrnci s teploměrem, který nechám vystoupat na 80 °C a pak vypnu. Okurky nechám v hrnci v horké vodě dojít do vychladnutí. Je to vyzkoušené, dělám to tak již dlouhé roky a okurky zatím všem chutnaly.
Já nevařím nálev, ale dávám do každé sklenice. 3 nové koření, 3 sachariny, 1 lžičku deka, 1 lžíci cukru, 6 lžic octa - to je cca půl deci, cibuli, mrkev, bobkový list.Doleje se vodou. Manžel si přidává feferonku. Každá sklenice je originál, podle toho jak velká je lžíce cukru a ten ocet taky neřeším, jestli je trošku víc nebo míň. Všem okurky moc chutnají a nemusím se vařit s nálevem. Krásné zavařování
4 l vody, 1 l octu, 300 gr. cukru, 60 tbl. sacharinu, 160 gr. soli, 1 velká lžíce hořčičné semínko,5 bobkových listů,10 kuliček nového koření a 10 celého pepře,nechát vše chvíli přejít varem. Používám 30 let na všechno-okurky,kapie,čalamádu,papriku se zelím,červenou řepu...U červené řepy přidám 1 malou lžičku fenyklu a do sklenic dám 3-5 malých kousků křenu,kde je třeba,např. -čalamáda,tak ho scedím. I na utopence je výborný. U nich ale přidávám na 1 l vody ještě 1 dcl. octu navíc,protože proložená cibule mezi špekáčky nálev osladí a utopenci by byly sladší,ale i tak se stejně ,,zblajznou,,.Můžete si ho udělat i méně,1/4,1/2,3/4.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.