Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem udělat rybízové víno, ale nepovedlo se mi. Prosím o návod jak na to, přesný postup. Chci ještě zkusit ostružiny (když jich bude dost) a hrozny. Dám tomu ještě šanci, ale chci něco ověřeného.
děkuji
Už jsem o tom tady psal několikrát,tak ještě jednou.
Protože se jedná o biologický proces,je potřeba dodržet především přísnou čistotu.Nejlépe použít sterilizované ovoce.(sterilizovat v mikrovlnce povařením,.)Pak vložit do dobře vymyté nádoby a použít 1 díl ovoce na 10 l kvasu,také 0,5 - 0,7 dílu cukru.Musí se pak přidat vinné kvasinky a dávka živné soli pro ně.(Lze koupit v drogerii.)Tím je pro úspěch zaručen.Pak je třeba nádobu umístit na teplé místo,kde bude obsah 5 - 8 týdnů kvasit,Čistý roztok sedimentuje pevné části a kvasinky a čiré víno se z povrchu hadičkou (čistou)stáhne do lahví.Ke zbytku se může přidat cukr a voda a dokvasit znovu druhé kvašení.
JABRAKA
Jak se nepovedlo? Pokud nezačalo kvasit - chybí cukr. Pokud se nepovedlo chutově tak je těžko radit
Rybíz bez přidaného cukru bude kvasit mizerně , průměrně má kolem 8oBx což je žalostně málo. Pokud prokvasí tak nevytvoří dostatek lihu na konzervaci a začne plesnivět nebo octovatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.