Nejste přihlášen/a.
Mně se nejvíce osvědčila dámská silonová punčocha. Je pevná, dost hustá na to, aby nepropadala zrníčka a dost řídká na to, aby propustila co nejvíc štávy. Nehledě na to, že použitou punčochu s klidem vyhodím i s nepoužitelným odpadem, kdežto utěrku nebo plenu jsem měla tendenci prát, ale je to otravné a stejně se potřísnění vyprat nedá.. A plena se mi po několikerém použití protrhla, ale u punčochy se mi to nikdy nestalo.
ptal jsem se na to loni a zde je postup:
maliny svařit s cukrem a pak přepasírovat přes jemné síto. Cukr štávu jednak naředí a jednak vytáhne ven z malin. Samozřejmě nějaký cukr v tom zbyde, takže to husté v sítu pak smíchám s vodou, naředím a ještě jednou přecedím a vznikne mi džbán hotové limonády.
Já se přidám s dotazem na chytré lidičky. Co když chci přepasírovat maliny, ale nemám ráda sladké? Povařením malin v trošce vody bez cukru ( nebo v mikrovlnce bez vody) mi to také půjde tak dobře přepasírovat jako s cukrem? Asi blbý dotaz, ale já fakt nevím.
Stačí maliny rozmačkat a nechat pár dnů, dva - tři, pak přepasírovat přes látku, třeba dobrá je gáza ve více vrstvách, dostanete v lékárně...doma jsme to nechávali nejdříve vykapat nad větší nádobou do druhého dne a teprve pak vytlačit zbytek do nádoby jiné, ta vytlačená štáva už nebyla tak čistá (ale po ustátí a odlití zůstal kal na dně...), pak můžete pasterizovat (bez cukru, s cukrem, jak je libo...). Tak to dělaly moje babičky, taky máma...a sirup byl voňavý, výborný, ne jak ta dnešní malinová "chemie"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.