Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Víno z černého rybízu

Od: qweg odpovědí: 3 změna:

Letos se nám urodilo docela dost černého rybízu, takže po výrobě džemu, sirupu (a trochu do mrazáku) nám ještě zbyde cca. 5kg. Napadlo mě zkusit si vyrobit trochu domácího vína z černého rybízu. Máte prosím někdo osvědčené recepty / návod? Děkuji.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

recept sice nemám, jen si pamatuji, že babička víno dělala z černého a červeného, ale poměr též nevím.

planetka*

 

jabraka*

0x

Vyrobit víno není žádný problém.Potřebujeme získat asi 10 % alkohol.Do kvasné nádoby dáme směs ovoce a vody 1:10.Doplníme 1 dílem cukru.a sáčkem vinných kvasinek včetně živné soli pro kvasinky..Ty jsou nezbytné,protože divoké kvasinky ze vzduchu neumí zkvasit víno více,jako 8 % alkoholu a kvašení je pomalejší.Kromě toho se obvykle s nimi vyskytují i kvasinky octové.Nechtěli bychom tedy,aby obsah zoctovatěl.Kvašení probíha asi 6 týdnů při teplotě 18 st C.Tektý obsah se stáhne hadičkou do čisté nádoby a nechá usadit od kvasinek.Ty lze oddělit a po proprání usušit a použít příště.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]