Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak napravit guláš

Od: otaznicka odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

chtěla bych poradit: dělala jsem teď guláš, ale guláš, ale přehnala jsem to s česnekem a tu chut úplně přebil. Jak to mám, prosím, napravit.

Děkuji předem za odpovědi.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

4x

Dobrý den, zkuste ten trik s povařením syrové brambory - má to fungovat na sůl, tak třeba to odebere i ten česnek. Ovšem, já bych si takový česnekový guláš dal hned, protože to musí být dobré a silné. Jinak, zkuste i naředit vodou. Zdravím!


doplněno 18.07.16 21:25:

otaznicka - to je asi podle chuti každého jednotlivce. Já česnek můžu, tak já bych se nad tím Vaším guláškem určitě "neofrňoval" - naopak bych ho chválil.

otaznicka

Já jsem zkusila trochu jiný recept. a pokud ho příště budu dělat, už ten česnek tam nejspíš nedám. Ono dokavaď jsem ho tam nedávala, tak byl taky dobrý a každému chutnal ;.-)

 


4x

Moje rada je už houby platná, ale do normálního guláše česnek nedávám. Ani majoránku. V některých kuchařkách to přímo radí, ale já dělám klasický gulášek z dobré kližky, hojně cibule dozlatova na vepřovém sádlíčku, žádné oleje, sladká i pálivá paprika, pepř, trochu kmínu pro chut. Třeba i drcený. A pokud někdo rád prikantní, tak pokrájet feferončičku.

Ale guláš s česnekem a majoránkou mi připadá spíš jako drštková.

Co poradit? tentokrát to snězte, ono to bude také jedlé, ale příště si uvědomte, že méně znamená někdy více.

Dělala jsem jednou s hochem, který byl vyučený kuchař. A ten mi prozradil, že do SEGEDÍNSKÉHO GULÁŠE se musí dát ke konci prolisovaný stroužek česneku. Ne moc, jen takový nádech. Bez něj to prý není ono. Zkusila jsem to - a on ten klučina měl pravdu. Do normálního gulášku ale NE! Jaga.

 

nikdo*

3x

To je jednoduché. Neříkejte tomu guláš, ale prezentujte to jako hovězí na česneku. Tvařte se, že to tak má být, a že máte nový recept z internetu.

 

joudic*

2x

zkuste v tom povarit par brambor, ale cesnek to beztak nezvladne ja bych to nejed, cesnek zkazi kazde jidlo. Cesnek do gulase vubec nedavam a vubec byste to nepoznala..

osmahla bych cibulku, zalila vodou, rozstrouhala do toho bramboru, nechala povařit...pak to dát do pokaženého guláše...jestli to nepomůže, tak to ale horší nebude, že se to trochu naředí...

 

mytrix*

1x

Česnek zneutralizovat nelze. Maximálně můžete navařit další porci a pak to smíchat.

 

albatros498022*

0x

Česnek přebít nejde a do guláše patří bez něj by to nebylo ono.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]