Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuřecí řízek v marinádě bez chuti

Od: kocicka85 odpovědí: 9 změna:

Dělala jsem kuřecí řízky, nakrájela podél na 1 cm tlusté pláty a nechala marinovat 2 dny v acidofilním mléce s bylinkami. Pak po obalení ve strouhance a smažení sice jsou štavnaté, ale bez chuti. Je vůbec vhodné dělat takto kuřecí řízky? Nebo máte lepší postup? Díky


doplněno 18.07.16 08:54:

V marinádě byl nastrouhaný česnek(3 stroužky), pak pepř, sůl, majoránka, ale ta chut opravdu nebyla moc výrazná


doplněno 19.07.16 12:14:

Podle mě to marinování stejně nějak moc chut masa neovlivní, to je asi lepší ochutit ten obal(strouhanku) a pořádně než se patlat s marinováním...

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Marináda by měla mít říz. Ten do káže navodit česnek, pepř, různé směsi koření. Bylinky /čerstvé/ jsou na to samy o sobě slabé. A to acidofilní mléko se mi nelíbí. Raději bych asi marinovala v oleji, dělám také řízky naložené v jogurtu a to je, panečku, dobrota. Jaga.

 


2x

Když naložíte nebo nasolíte jakékoliv maso, před tepelnou úpravou, lízněte, jestli je soli dostatek, jestli maso nepotřebuje dosolit. Kdybyste nasolené maso naložila do husté marinády, pak by bylo, nejspíše dost slané. Ale v tekuté se sůl vytratí. V prcmáslí jen zkřehlo, ale chuti nenabylo. Já se chystám naložit kuřecí maso do tatarky. Ten recept mi příjde skvělý a musím ho vyzkoušet. Nakrájené kuřecí maso nasolit, obalit do tatarské omáčky. Stačí uležet od včerka. Jemně obalit v hladké mouce a smažit. Prý musí být Helmans, tak poslechnu.

 

ben®

0x

Dobrý den, myslím, že jste si ověřila, že tento postup nebyl dobrý a marinování zbytečné, resp. Vaše očekávání se nesplnilo. Ta marináda měla nějakou výraznou chut nebo jen mdlou? Byl v marinádě např. česnek nebo něco výrazné chuti? Zdravím!


doplněno 18.07.16 09:01:

Chtělo to marinovat v oleji a nikoliv v mléce - to chut srazilo.

 

jentak*

0x

Na vině je ten česnek. Má tak výraznou chut, že přebil mnohem slabší vůni těch bylinek.

A já nakládám nikoliv do acido ml. ale do jogurtu a na jeden 450gr. kelímek jogurtu, dávám lžičku solamylu.

 


0x

Já mám namíchanou strouhanku s bylinkami, nikoliv do marinády.

 

bg

0x

Kuřecí maso je prostě bez chuti, pokud to nedoženete marinádou, máte smůlu

bb, kdo má smůlu a proč? Co to je smůla v řeči o řízcích? Navíc, vepřové má chtnat jako vepřové, kuřecí jako kuřecí, brambiry mají chutnat jako brambory. Proč základní, kvalitní surovinu ničit tím, ža chut v základu změníte?


doplněno 20.07.16 06:57:

Nikdo, vidíte, jak jsme každý jiný. Já mám ráda chut masa, která je podtržena něčím, ale zůstane dominantní. Jednou si kdosi stěžoval, že ryba chutnala rybou a navíc, měla kosti. Táta na půl huby utrousil: "At si kupi syr!" To bylo v době, kdy sýr pro něho nebyl jídlem. No, co chcete od řezníka!?

Není to pravda, jak jsem psala, do strouhanky mám přidané sušené bylinky, někdy tam zase na obměnu dávám strouhaný sýr, přidám do vajíček pivo apod. a nějaká chut je vždy.

 

nikdo*

0x

as doplněno 19.07.16 12:14: Nemáte pravdu. Právě marinováním, tomu masu dáte chut, jakou chcete. Jen se to musí udělat správně. To nakládání do acidofilního mléka neznám. Vím, že se marinuje do jogurtu. Pokud se neochutí, tak maso je jen krásně štavnaté. Pokud chcete změnit chut masa musíte přidat koření. Když ochutíte strouhanku, tak vystavíte to koření vysoké smažící teplotě, a to nemusí(a může) dopadnout dobře.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]