Nejste přihlášen/a.
Letoś se chystám vyzkoušet novou metodu a ráda bych věděla, jestli už ji někdo zkoušel.Ovoce jde rovnou ze stromu či keře do skleniček a pevně zašroubujeme, má vydržet hodně dlouho jako čerstvé, což ukáže čas.
no toto! vyhledala jsem "zavřeniny" na netu, a prý by to opravdu mělo fungovat, zajimavé... ovoce se musí trhat přímo do skleničky, zdravé, a uzavřít do 15 min - pak by si mělo uchovat jakési své ochranné látky a nezkazit se... vyzkoušejte, maky, a uvidí se...
maky, dočetla jsem se, že by se to právě umývat nemělo...
mindo vyzkouším, ale nemám jasno s tím omytím ovoce, nejlepší by to bylo ihned po dešti, jako je to dnes, ale ty špendlíky potřebují ještě týden...ale zkouška proběhne
Dobrý den, dejte odkaz, kde je tato metoda více popsána. Zatím tomu rozumím tak, že si do zahrádky vezmu sklenici a víčko. Ze stromu utrhnu např. tři jablka - jedno s dírkou od červíka, druhé špinavé od prachu a to třetí s hovínkem od ptáčka. Vložím je do připravené sklenice a zavíčkuji. A mám co? Kompot? Bylo by to úžasné, ale asi dost revoluční. Zdravím!
maky - já nevěřím už nyní . Snad bych uvěřil vákuu, podchlazení a temnu.
nic víc nic míň...takto mi to přišlo emailem, na zahradě dozrávají jakésy "špendlíky", na nich to vyzkouším a za rok napíšu, jaký je výsledek. Nemá z toho být kompot, ale stále čerstvé ovoce...otevřete skleničku, ovoce omejete a sníte...dokud nevyzkouším, tak neuvěřím
Bude z toho bez zavaření i bez vody jen směs čeho si. Špendlíky se k tomu vůbec nehodí. Spíše tvrší ovoce. Jen tak mimochodem, to zase někdo vynalezl, co bylo vynalezeno. Takhle jsme již dávno v mém mládí tímto způsobem zavařovali nastrouhaný jabka na štrůdl. Bez vody atd... Nic nového v tom nevidím.
Dobrý den, tak jsem studoval a prý to funguje. Ovšem, ovoce má být zcela perfektní a má být do sklenice umístěno do pěti minut od sklizně. Takže, skutečně si vzít ty sklenice na zahrádku a ovoce dobře vybírat a dobře zavíčkovat. Potom tam prý probíhá fermentace a cukr se mění na alkohol - ovoce potom není sladké, ale alkoholické. Jestli si na to vzpomenu, tak si také "zavřu"jedno krásné jablko. Zdravím!
P.S. To jablko bude fajn na Silvestra .
Liskové ořechy nemají tolik vlhkosti, která by mohla způsobit plíseň.
To je i odpověď na otázku jestli ovoce umývat.
Dobrý den. Maky, mrkněte do odkazu. Tam to paní zkoušela a píše, že ji to zklamalo. To ovoce zkvasí.. civilizace2.blog.cz/...
kapkanadeje možná mne to fakt zklame, možná záleží jak které ovoce, za tu zkoušku nic nedám...pekné jahody bych na to neobětovala
alusska to je i pro mne překvapení, škoda, že už máme po třešních, vlastně se tam musí nacpat do 15 minut, takže kupované určitě ne. -Díky za návod
Věříte, že většina případů botulismu je ze špatně zavařeného ovoce?
Vyrábějí ho anaerobní bakterie běžné v půdě. Je jim vcelku jedno, co žerou. Klobásy (uzeniny obecně) si dnes doma dělá málokdo a když, tak dodržuje pravidla. S ovocem a zeleninou se ovšem dělají všelijaké hloupůstky. Jak se můžeme dočíst i v různých poradnách, že ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.