Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na tofu

Od: idanova* odpovědí: 9 změna:

Nevíte někdo, prosím, jak dlouhou dobu se má tepelně upravovat tofu? A neznáte případně nějakou šikovnou a jednoduchou marinádu, která by mu dodala dobrou chut? Idanova

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

rizzlah*

3x

Jako vegetarián tofu miluju, myslím že bych ho měl rád i tak, jeho specifická vlastnost je že umí doslova vzít

chut z okolních surovin, takže nejlépe s něčím podusit, tofu je dobré jako čína.

Zejména TOFU natural nemá vlastní výraznou chut a je výjimečné v tom, že umí dobře absorbovat všechny chutě, které mu marinádou a kořením dodáte. Čím déle je budete marinovat, tím výraznější chut bude mít.

Můžete ho udělat jako čínu, grillovat, dusit, podělím se o svůj nejoblíbenější recept a to je mapo tofu ( :D máápotofuu )

Je to pikatní delikatesa a chutná to lépe než vypadá.

dadalovakucharka.cz/... ( poctivá originální verze, je ale opravdu těžké sehnat všechny suroviny, polovinu je třeba nahradit podobnými )

tescorecepty.cz/... ( dostupnější/levnější varianta, není to ono, ale lepší než nic )

 

ben®

2x

Dobrý den, pokud Vás do toho někdo nenutí násilím, tak TOFU nekupujte. Jedl jsem tuto hmotu několikrát (když u nás začínala tato móda) a žádnou chut do ní nedostanete - musí se ochutit jen okolo, aby to bylo poživatelné. Můžete to obalit jako řízek a usmažit, ale jinak je jedno, čím to zalijete nebo do čeho to přidáte - nepochutnáte si. Zdravím!


doplněno 08.07.16 19:25:

Tak, snad vysvětlení (pro labužníky přes TOFU) . Jedl jsem to naposledy někdy počátkem tohoto století a to byl v obchodech pouze jeden druh - bez chuti a bez zápachu. A zjistil jsem, že do té hmoty žádná chut nepronikne a musí se udělat okolo. Tedy, slouží to jako údajně zdravá výplň žaludku + nějaké nutné ochucení. Pokud se již nyní vyrábí TOFU nějak vnitřně ochucené a tuto chut spotřebitel cítí i pozná, tak se tomuto výrobku omlouvám .

 

pohanka*

2x

Nastrouhat, smíchat s jemně nastrouhanou kořenovou zeleninou, pórkem, prostě co doma najdete, nebo na zahradě /pažitka, koriandr, jitrocelové listy, listy ze sedmikrásky, někdo dá vegetu/ vejce, trochu hladké mouky na spojení a obalit jako řízek. Sůl, pepř, podle chuti.

 


0x
Ja to nakrajim na kosticky , jebnu koreni (co me napadne) a necham opekat na panvicce do zlatova.
sebod*

Bene, vidíš to. A mně tato HMOTA chutná. Přidám si ji nakrájenou na kostičky třeba do zeleninového sálatu a je to ňamka

 

lucie*

0x

No benetak mi ta "hmota"taky chutnáale přikláním se k Vám a nekupuju přírodní,fakt to je hmota.Chodím do Lídlu,kde mají několik druhů ochucených tofu a je skvělé.To přírodní bych ochutila,stejně jako sojové maso,chilli omáčku ,kterou kupuju u vietnamců nebo teď jsem objevila jednu skvělou v placatce a prodávají ji v řeznictví.

 


0x

Jedla jsem uzené tofu a bylo skvělé. Ale mně chutná i přírodní - na plátky místo sýra na chleba nebo jenom tak. Ovšem mně vždycky strašně chutnal bešamel, a to si s tofu chutí moc neujde. Jsem v tomhle dost divná.

 

idanova*

Děkuji vám všem za odpovědi a váš čas a jdu se tím řídit. Idanova

 


0x

Máte nějakou nemoc, že musíte jíst tu chemicky upravenou hrachovou kaši?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]