Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak rozmrazit maso rychle

Od: tomashanak odpovědí: 10 změna:
Dobry den zapomněl jsem vyndat maso z mrazáku poradíte jak ho rychle rozmrazit (ne v mikrovlnce) dekuji za rady

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Nejvíc se mi osvědčilo dát troubu na 50C horkovzduch a maso rovnou na rošt. Určitě ne do teplé vody.
doplněno 06.07.16 20:29: No v té troubě samozřejmě v sáčku. Mám to vyzkoušeno a je to vážně nejlepší a rychlé. V té vodě i když to dám i do nového sáčku dostane se mi do něj voda a maso je vymáčené.
ladinpraha*

Není to maso potom na povrchu oschlé?

Jinak souhlasím s Inžinýrkou, maso jsem vždycky rozmrazoval v mikrotenovém sáčku ve studené vodě, kterou čas od času obměním, aby nebyla ledová.

 


2x

Zkuste dát maso zabalené v mikrotenu do studené vody. V teplé vodě by se nemělo maso rozmrazovat vůbec (rozdíly teplot masa a vody se budou déle vyrovnávat, tím se prodlouží rozmrazování).

 


2x

dám so sáčku a do studené vody, po chvíli začnu vodu trochu ovlažovat, když dáte hned horkou, bude maso na povrchu jakoby vařené a uvnitř zmrzlé. Tohle asi asi nejlepší způsob, jak rychle rozmrazit maso, když zapomenete maso vyndat z mrazáku včas.

 


2x

Rychlé rozmrazování se opravdu nedoporučuje, jak už je zmíněno níže, maso ztrácí na kvalitě a bude sušší.

 


0x

Dá se dát v sáčku do hrnce s teplou vodou. Ale to maso hodně ztratí na kvalitě. Mělo by se rozmražovat pomalu. Nejlépe přes noc v lednici dole.


doplněno 06.07.16 18:01:

Clai, proč ne v sáčku v teplé vodě?

 


0x

Jesli to potřebujete maso rozmrazit rychle, tak bez tepla to nepůjde. Já bych to taky vrazila v mikroténu do horké vody, něco se hold musí oželet, když už se ten malér stal. Možná ta rada s troubou? Nemám tuto zkušenost. Už to dělám jen v mikrovlnce.

 

cinematic*

0x

Proč ne v mikrovlnce?

april87*

V mikrovlnce nedělám. I když jsem použila program na rozmrazování a navolila váhu masa, tak vždy bylo uprostřed syrové a na vrchu už v podstatě vařené... vypadalo dost hrozně. Taky se spíš přikláním k teplé vodě a často měnit, když už to musí být.

April, tohle znám. Ale pak jsem přišla na to, že mačkám špatný knoflík. Tudíž jsem maso napovrchu "ovařila" a vevnitř bylo zmrzlé. Bylo mi to divné, když mi všichni říkali jak se maso báječně rozmrazí v té mikrovlnce a tak jsem vytáhla manuál a znovu se začetla. Já mačkala normální ohřev mikrovlny a on se má zmáčknout čudel označený "jet defrost" je to taková hvězdička s kapkou. A od té doby se maso a cokoliv jiného rozmrazí absolutně v pohodě a velmi rychle. Pozor, když to pípne a je tam napsáno anglicky otočit, tak otočím a pokračuji. Já si maso zvážím na své váze a pak navolím tu samou váhu v mikrovlnce. Sice tam píší že si to zváží sama, ale pořád nevím jak to mám udělat. Mám tu multifunkční Whirpool. Tak se zkuste také podívat do manuálu, jestli neděláte tu samou chybu co jsem dělala já.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]