Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Marmeláda nezhoustla

Od: rf odpovědí: 5 změna:

Zdravíčko chci se zeptat co udělat že marmeláda nezhoustla? Co stím? už je to 4 dny a fůrt nic.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

která? jahodová? rybízová... je to důležité kvůli kyselosti. Marmelády pokud se zahuštují, tak se zahustí pektinem a ten potřebuje kyselé prostředí, aby fungoval. Proto se řada marmelád dokyseluje kys citronovou.

rf
21.06.16 11:37

Jahodová

a dokyselovala jste? Dodržela poměr želírovacího prostředku, cukru a jahod?

Jinak obecně jahody se dokyselují a želírovacího prostředku se dává více než méně, protože jahody samotné žádné želírovací látky neobsahují.

Můžete jahody opět rozvařit a dohnat okyselení i želírovací prostředek, ale výměnou za červenou barvu marmelády. Jahody se musí vařit co nejkratší dobu, jinak hnědnou a není to hezké, navíc se ztrácí chut. Raději bych se smířil s touto konzistencí a příště to udělal lépe.

 


0x

Než se s ní znovu párat, udělejte jinou. Tahle se také sní. Ne že ne.


doplněno 26.06.16 09:49:

Balzero, jasně. Do jogurtu, do čaje, na mysli, do vloček, na zmrzlinu, na pudink, na mlsání.

 

balzerka

0x

Nechte, jak to je a lijte si to do jogurtu. A příště se řiďte návodem na želírovacím cukru /od Oetkera nebo Labeta/. Nebo až budete dělat jiný džem, můžete tento tekutý do toho druhého přimíchat. Možná Vám vyjde zajímavá chut, jako např. s meruňkami je dobrý! Nebo s rybízem, ten zas dobře tuhne.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]