Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko chci se zeptat co udělat že marmeláda nezhoustla? Co stím? už je to 4 dny a fůrt nic.
která? jahodová? rybízová... je to důležité kvůli kyselosti. Marmelády pokud se zahuštují, tak se zahustí pektinem a ten potřebuje kyselé prostředí, aby fungoval. Proto se řada marmelád dokyseluje kys citronovou.
a dokyselovala jste? Dodržela poměr želírovacího prostředku, cukru a jahod?
Jinak obecně jahody se dokyselují a želírovacího prostředku se dává více než méně, protože jahody samotné žádné želírovací látky neobsahují.
Můžete jahody opět rozvařit a dohnat okyselení i želírovací prostředek, ale výměnou za červenou barvu marmelády. Jahody se musí vařit co nejkratší dobu, jinak hnědnou a není to hezké, navíc se ztrácí chut. Raději bych se smířil s touto konzistencí a příště to udělal lépe.
Nechte, jak to je a lijte si to do jogurtu. A příště se řiďte návodem na želírovacím cukru /od Oetkera nebo Labeta/. Nebo až budete dělat jiný džem, můžete tento tekutý do toho druhého přimíchat. Možná Vám vyjde zajímavá chut, jako např. s meruňkami je dobrý! Nebo s rybízem, ten zas dobře tuhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.