Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová televize kvůli dvb t2

Od: adecko® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den.

Rovnou říkám, že se v odborných údajích o tv nevyznám a nepředpokládám, že se to naučím. Proto prosím o radu. Potřebuji koupit novou TV , ale mám několik podmínek : poměrně v dnešní době už malou úhlopříčku 32 palců, samozřejmě aby to umělo to neštastné dvb t2 a potřebuji výstup na sluchátka (at mně neslyší všichni sousedé - já je teda slyším celkem dobře). Pokud má někdo osobní zkušenost, byla bych ráda , když se podělí. V reklamě je samozřejmě zalité sluncem a funguje na 100 procent. Jo a TV používám jen na koukání na tv ptogramy.

Stálé zdraví přeji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

3x

Sorry, ale:

DVB-T2 mají dnes všechny, jinak je to neprodejné

výstup na sluchátka většinou

Zjistit co existuje, není problém. Náhodně jsem zvolil Datart.cz, zvolil televize 32 palců a vyjely na mne typy co mají. První Philips nemá sluchátkový výstup napsaný (to ještě neznamená ž enení), další JVC ho mají. Když to má Internetové funkce navíc, tak se snad nic neděje. Prostě vlezte do obchodu a kupte co tam bude; jak píšete že se v odborných výraazech nevyznáte, tak asi nechcete nic extra.

A samozřejmě, kvůli DVB-T2 nepotřebujete nový televizor. Buď za pětikilo pořídíte STB, nebo pokud máte příjem přes kabelovku nebo IPTV nebo satelit tak se vás to netýká vůbec.

3x

Dobrý den. Televizí 32 palců/ 80 cm je velký výběr. DVB-T2 mají snad všechny v současné době prodávané. Výstup na sluchátka možná všechny nemají, ale budou to spíš ty nejlevnější. Nepíšete jestli chcete full HD, HD. Já mám Panasonic, kde je i slot na USB a CI, ale to už ma také většina.

doplněno 28.01.20 20:09:

czc.cz/...

Snad jsem ty technické popisy četla dobře, ale přišlo mi, že DVB T2 všechny tv nemají (mám dojem že asi ty nejlacinější?)

Koukala jsem na Panasonic tx-32GS350E, ta by vyhovovala , že jo?

Díky všem z a odpovědi a přeju stálé zdraví.

Díval jsem se na to a i ta nejlevnější za 2990,- má DVB-T2. Ano, ten Panasonic by Vám mohl vyhovovat. Má i wi- fi, funkci červeného tlačítka, HDMI, webový prohlížeč.

douby*

cituji: "TV používám jen na koukání na tv ptogramy" ... červené tlačítko ani browser tazatele nezajímá. Navíc pokud pak TV ani nepřipojí k internetu, budou tyto funkce k ničemu.

douby*

jinak všechny ty výše odkazované televizory i ty nejlevnější mají DVB-T2 nad tím vůbec nemusíte pochybovat, jinak by byly naprosto neprodejné a v popisu to mají vždy jasně uvedeno. Často se tam setkáte s označením DVBT/T2/C/S2 ... kde to T2 ke schované mezi lomítky, protože televizor těch norem umí více druhů, ale i u takového skutečně podpora DVB-T2 nechybí.

hop®

0x

Osobní zkušenost nemám, ale poslední dobou nakupuji dost na mall.cz, kde je možný výběr zboží podle mnoha parametrů. Zkoušel jsem tam hledat podle Vašich požadavků, výsledek je zde. Hezký den...

douby*

zodpovědný výběr vždy začínáme na cenovém srovnávači a ne v jednom konkrétním eshopu.

priklad1*

0x

Nenechte se zmást DVB T2. Důležitější je HEVC nebo li H265. Jsou schopni prodat TV s H264

A sluchátkový výstup vypustil u mnoha typů Samsung

douby*

To už je dnes velmi neobvyklé a kdyby se to stalo nenaladí na takové Tv žádný program takže by ji co? vrátila zpět do 14 dnů v zákonné lhůtě bez udání důvodu a prodejce by ostrouhal. Dostala by své peníze zpět v plné výši včetně poštovného. Proto logicky takovou kombinaci dnes už nikdo nenabízí aniž by se ujistil, že si je kupující vědom omezení které by z toho vyplývaly. Žádný eshop nechce čelit takovému mnozství 14denních vratek - z toho by byly jen ztráty.

0x

Pokud koupíte vámi uvažovaný Panasonic, pak třeba tady k němu dostanete i mixér a na měsíc zdarma DIGI TV s více než 100 programy (na měsíc od data nákupu)...a manuál, poměrně podrobný, získáte tady v sekci Ke stažení...jinak k tv bývá přiložen je zjednodušený návod (většinou)...kde jsou jen základní údaje...

priklad1*

Pokud kouká jen na TV tak asi ho zajímá pozemní vysílání a satelit je mu fuk.

To není satelit, nabídka je přes internet... jako příklad podobně i Kuki. Hodně provozovatelů televizního vysílání si dělá reklamu přes prodejce televizí, nabídnou na měsíc zdarma bez omezení, část diváků jim zůstane a platí příslušný paušál. Osobně jsem za 1,-Kč v lednu dostal k novému televiznímu přijímači kuki.cz zdarma na měsíc (funguje měsíc od data koupě)...

priklad1*

Pochopil jsem, že Smart TV nechce

douby*

6400 Kč na tak minimální požadavky a úhlopříčku jaké uvádí? ... vždyt je to předražené.

douby*

0x

Taková se dá sehnat poměrně levně pod 3000 Kč nová s 2 letou zárukou. Uvedené požadavky splňují dnes i ty úplně nejlevnější televizory.

Viz televize.heureka.cz/...

vyhazovat za to 6000 tis a více je naprosto zbytečné plýtvání penězi.

Gogen, Sencor a podobné nechci...Gogen 32" (stál kolem pěti tisíc) máme taky doma jako druhý a nikdy více...nechci se rozčilovat...a přitom je vstupní signál úplně stejný...

olinl

0x

Mrkněte se na dražší Sony Bravia cca 7 ooo,-Kč, uhlopříčka 80cm, má i výstup na sluchátka. Televize má být japonská, ovladač je ale čínský, za mě ne moc zdařilý (pro starší generace je možno koupit univerzální jednoduchý ovladač ceskysatelit.cz/... Odkaz na tv: planeo.cz/... Obraz je dobrý, připojit se dá satelit (karta se vkládá zhora-Sony styl..), kabelovka, klasická anténa, internet (ethernet), starší přístroje přes SCART, je tam USB, HDMI, video vstupy.. Těžko říct jak bude fungovat za dva roky-ostatně to vědí jen výrobci, co tam nechají nacpat za součástky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]