Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setobox na DVB T2

Od: jirda27* odpovědí: 11 změna:

Zdravim všechny,budu kupovat setobox,nemá někdo dobrý tip? Jedná se mě o toto: jednoduché,přehledné menu,stačí jeden tuner,USB,HD no a dobrý obraz a příjem.Cena nerozhoduje. Díky Jirka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav

1x

Kup ktery se libi,doma pořádně vyzkousej a pak treba vrat a proto kupuj tam kde můžeš bez problemu vratit.Skoro u kazdyho najdes nejakou drobnost v ovladani.Ja jsem po 14ti dnech zjistil ze kdyz prepnu na radio a zpet tv tak se rozhodi serazeni kanalu,musim znova obnovit oblibene.Pokud to neni original nemec za 3kk tak v kazdym činanovi neco najdes.

priklad1*

0x

Proč jenom jeden typ. Prohlidni si tuto poradnu a najdeš asi 30 dobrých typu na STB pro DVB T2

daniela1

0x

Tohle téma je tady v mnoha variacích pořád dokola. poradte.cz/...

Popsané požadavky jsou tak obecné, že se pod ně schovají skoro všechny set top boxy - menu je spíš na subjektivní posouzení, jeden tuner mají stb obvykle, USB taky, HD (FHD) rozlišení je standard.. Dobrý obraz, no, výstup do televize bude +/- u všech stb stejně kvalitní. Dobrý příjem je taky dán spíš anténou než stb, i přestože existují různě citlivé tunery.

Spíš bych se tedy zaměřila na další parametry, jako doba bootování (zapínání stb), podporované výstupy a vstupy (které využiji / potřebuji), citlivost tuneru či teplota při provozu, rozložení tlačítek dálkového ovládání a jejich velikost, pročetla bych pár recenzí, co danému typu říkají ostatní.. A smířila bych se s faktem, že perfektní set-top-box nejspíš neexistuje.

Tak od boku, třeba Humax T2 není špatný, dokonce podporuje i HbbTV. Cenově je ale trochu jinde než nejlevnější set-top-boxy a o moc víc toho neumí. Výrobky Technisat jsou obecně kvalitní, ale cena je v tomhle případě skoro nesmyslná.

doplněno 27.12.19 18:40:

@priklad1, ano, tazatel píše, že cena nerozhoduje, ale radit Technisat mi přijde podobné, jako kdybych radila hodinky Vacheron Constantin někomu, kdo shání kvalitní, vkusné a luxusní hodinky pro každodenní nošení.

priklad1*

Tazatel píše cena nerozhoduje. Koupí Technisat a bude spokojenej. Já bych ovšem volil novou TV. Ta je přibližně ve stejné cenové hladině

0x

AB Cryptobox nebo Technisat

0x

Jestli Vám stačí úplně jednoduchý, kupte "maxxo HEVC/H.265". Mají ho v Datartu. Jsou k němu 2 ovladače, jeden normální, druhý umí sice jen základní funkce, ale je to přehlednost sama a na běžné intuitivní ovládání je bezkonkurenční.

priklad1*

Ten ovladač je pro důchodce co doma netopěj. To může ovládat i v rukavicích. Údajně stačí šikovné zmáčknout tlačítko a celé ladění je fuč.

televizniweb.cz/...

tvfanda*

0x
Mám ten AB Cryptobox 702T , tu větší verzi a můžu ho doporučit, zatím funguje bez problémů.
Můžete se podívat sem:
ebastlirna.cz/...
parabola.cz/...
priklad1*

Sítové funkce. Počasí to je trefa. Jak to nemá aspoň YouTube Tak bych nebral.

olinl

0x

Některé televize neumí spolupracovat se set-top boxy a vše tedy nejde ovládat jedním dálkovým ovladačem. Volil bych koupi nové televize s novým systémem a hlavně jeden dálkový ovladač na stole. S většinou set-top boxů jsou nějaké problémy (u těch levných hodně). Byli jsme vybírat pračku a za třičtvrtě hodiny v jednom "velkoobchodě" dvě reklamace od dvou zákazníků-samozřejmě set-top boxy. Na dotaz vedoucího manažera co těm STB je, odpověděl taktně, že nevyhovují zákazníkovi. Nechtěl bych tam pracovat, nudil bych se. Další možnost je se zeptat u antenářů, co montují anténní systémy. Mě doporučovali antenáři STB značky Zirkon-údajně má být nejméně reklamovaný. Háček je v tom, že to musí být přístroj za cca 1500 až 2000,-Kč.

333

0x

Já už bych nekoupil STB, který nemá svůj vlastní sítový vypínač. Trvale zapnutý zdroj uvnitř STB mi ruší vedle postavené radio. Estébáci prominou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2
Otázky na téma setobox

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]