Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pravý hovězí steak - jaké maso?

Od: ernie® odpovědí: 6 změna:

Nevíte někdo z jakého masa a jak správně se dělá pravý tlustý hovězí steak?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

psyche*

2x
Jak radí výše,jen je třeba ,aby byl výborný ,je mladý býček!Ze staré krávy dobrý stejk nikdy nebude.Nej je argentinské hovězí,jenže je sakra drahé.Mnohem dostupnější je svíčková ,nebo roštěná.T-bone je taktéž dost drahé a dá se sehnat v Makru.Prostě pořádný steak chce kvalitní maso a to udělá díru do peněženky.Pokud je cena pasé,tak se dělá na co nejvíc rozpálené pánvi,opepřit a doporučuje se solit až při servírování,ale to je otázka jak kdo..Stupně propečení záleží na každém,co mu chutná.I když se to nezdá,dobře udělaný steak je kumšt!Někdo dělá steak i z hov.pupku a nebo z hov. veverky. Lehké propečení steaků cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut Tento tip pro 180-200g porce.

 


1x

Svíčková nebo roštěná z mladého býčka, maso by mělo být tak 3 týdny uleželé (to o maximální čerstvosti jsou marketingové kecy supermarketů). Ukrojíš plátek tak cca 3 cm tlustý, rozpálíš litinovou pánev (suchou!) co nejvíc, prdneš tam to maso a čekáš 3 minuty. Kleštěma otočíš (za píchání do stejku je trest smrti) a děláš druhou stranu 3 minuty. Sundáš na talíř, necháš pár minut odpočinout. A máš základní stejk - od něho pak můžeš příště dělat varianty podle chuti: víc nebo míň udělaný, dochucený tak či onak, podle toho co ti vyhovuje.

tyden.cz/...

 


0x

Z entrecote

 

ohneta*

0x

Že by z hovězího? Já našel tohle

 


0x

co si představujete pod pojmem "pravý tlustý hovězí steak"?

 

askmenow*

0x

Užitečný je podle mě třeba tenhle článek: mlsanicko.cz/... - i ve steak housech nemají steaky jen z jedné části zvířete, ale z více, každému vyhovuje něco jiného.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]