Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo z jakého masa a jak správně se dělá pravý tlustý hovězí steak?
Svíčková nebo roštěná z mladého býčka, maso by mělo být tak 3 týdny uleželé (to o maximální čerstvosti jsou marketingové kecy supermarketů). Ukrojíš plátek tak cca 3 cm tlustý, rozpálíš litinovou pánev (suchou!) co nejvíc, prdneš tam to maso a čekáš 3 minuty. Kleštěma otočíš (za píchání do stejku je trest smrti) a děláš druhou stranu 3 minuty. Sundáš na talíř, necháš pár minut odpočinout. A máš základní stejk - od něho pak můžeš příště dělat varianty podle chuti: víc nebo míň udělaný, dochucený tak či onak, podle toho co ti vyhovuje.
Užitečný je podle mě třeba tenhle článek: mlsanicko.cz/... - i ve steak housech nemají steaky jen z jedné části zvířete, ale z více, každému vyhovuje něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.