Nejste přihlášen/a.
Nevite prosim kde sezenu FECULu? Nebo jakym jinym bezchotovym potravinovym zahustovadlem ji mohu nahradit?
Mam to do domaci zmrzliny.
Dekuji
Co si vzpominam tak se pouzival za tepla (babovka a prani). Ten jsem zkusil a nejak me to nenadchlo.
Zmrzlinu delam za studena a vysledek byl asi jako kdyz si do jahodove zmrzliny nasypes trochu mouky.
Obesel jsem par kramku a nikde ten FECUL nemeli a co misto toho taky nevedeli.
Tento zahuštovák pan Google nezná.Ale je známo,že škrobové látky působí v potravinách jako zahuštovadla.Nejčastěji se používají škroby modifikované.Ty se označují jako E-1400,E,1450.E 1422 je zesítovaný adipát škrobu.Dále se používají rostlinné gumy,.nebo mouky a škrob bramborový.
Do té zmrzliny bych doporučil puding.Sám také dělám z různého ovoce domácí zmrzliny a zahuštuji to třeba jogurtem,nebo tvarohovým dezertem.
JABRAKA
Na GOGLu jsem nepochodil hned po krame
Ten FECUL je psanej v navodu mezi recepty.
Nad pudingem jsem premyslel (kdysi jsem z nej varil zvratky), ale nedovedl jsem si predstavit co to udela se zmrzlinou (puding bude stale studeny).
Ostatni moznosti me nenapadly, tvaroh jim radsi s bramborou a jogurt radsi samotnej (taky domaci)
Diky
Asi pujdu do tech pudingu co se delaj za studena.
Ten KARAGEN co jsem nasel se mi moc jist nechce jyxo.cz/... .
Osvedcene recepty = dobry napad.
Receptu na netu je vsude dost, ale nevim jaky bude vysledek.
Jestli tedy muzu poprosit o ty recepty na qlego@quick.cz .
Doporučuji hledat v osvědčených kuchařkách, např. v Sandtnerové. Lze také použít apetitonline.cz/...
My děláme zmrzlinu doma po celý rok pomocí mixeru Robot Partner velice jednoduchým způsobem. Po celý rok máme v mrazáku dostatek ovoce (maliny, jahody, rybíz, borůvky...) Zmrzlé ovoce nasypeme do nádoby s jednou lžící moučkového cukru a prudce mixujeme asi 20 vteřin. Pak se do vzniklé drti přidá trocha jogurtu či zakysané smetany, pomixuje opět asi dvacet vteřin a zmrzlina je hotová. Má skvělou konzistenci a je k okamžité konzumaci ideální. Lze ji ale také uložit do mrazáku, kde vydrží dlouho, pokud nebyla již jednou rozmrazena (pak totiž zledovatí). Dobrou chut!
Receptu je opravdu vsude spousta ale ne vse mi prijde jako zmrzlina.
Zmrzlinovac mam tenhle popron.cz/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.