Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bezchutové potravinové zahustovadlo - FECUL

Od: lego® odpovědí: 18 změna:

Nevite prosim kde sezenu FECULu? Nebo jakym jinym bezchotovym potravinovym zahustovadlem ji mohu nahradit?
Mam to do domaci zmrzliny.

Dekuji

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

al bunda*

0x
Nepoužíval se na tohle Solamyl?

Co si vzpominam tak se pouzival za tepla (babovka a prani). Ten jsem zkusil a nejak me to nenadchlo.
Zmrzlinu delam za studena a vysledek byl asi jako kdyz si do jahodove zmrzliny nasypes trochu mouky.

Obesel jsem par kramku a nikde ten FECUL nemeli a co misto toho taky nevedeli.

 

jabraka*

0x

Tento zahuštovák pan Google nezná.Ale je známo,že škrobové látky působí v potravinách jako zahuštovadla.Nejčastěji se používají škroby modifikované.Ty se označují jako E-1400,E,1450.E 1422 je zesítovaný adipát škrobu.Dále se používají rostlinné gumy,.nebo mouky a škrob bramborový.

Do té zmrzliny bych doporučil puding.Sám také dělám z různého ovoce domácí zmrzliny a zahuštuji to třeba jogurtem,nebo tvarohovým dezertem.

JABRAKA


Na GOGLu jsem nepochodil hned po krame
Ten FECUL je psanej v navodu mezi recepty.

Nad pudingem jsem premyslel (kdysi jsem z nej varil zvratky), ale nedovedl jsem si predstavit co to udela se zmrzlinou (puding bude stale studeny).

Ostatni moznosti me nenapadly, tvaroh jim radsi s bramborou a jogurt radsi samotnej (taky domaci)

Diky

al bunda*
Poslyš, opravdu seš si jistý tím názvem? Jak už bylo řečeno, strejda Google to nezná a když to nezná, jako by to nikdy neexistovalo.
Možná překlep v názvu?

Nazvem si jistej sem, snad jen to sklonovani jsem nezprcil:-/

 


0x
Fekul je bramborová moučka, proč je to s céčkem uprostřed netuším...
...samozřejmě škrobová...

 

al bunda*

0x
Jo, takže Fekul zná nejen pan kolega strejc, ale i strejda Google (jeden odkaz-nic moc), ale je-li to bramborový škrob, je to asi totéž, co Solamyl? BTV když to tam nasypeš do studeného, asi to bude vypadat, jak kdybys tam dal mouku, ale bude to tak i chutnat? Dál mě napadlo, že bys jako zahuštovadlo mohl použít pudingy Dr. Oetker - ty, co se dělají zastudena... Co myslíš? Dokonce ty s odpovídající příchutí...
Strejc nenašel na Google, ale to není podstatné. Doporučuji jako ideální tužidlo použít KARAGÉN hojně používaný v potravinářství... a včíl mudrůj...

Asi pujdu do tech pudingu co se delaj za studena.

Ten KARAGEN co jsem nasel se mi moc jist nechce jyxo.cz/... .

Karagén je další ze skupiny fykokoloidů získávaných z ruduch. Hlavní surovinou jsou stélky Chondrus crispus, Gigartina, Phyllophora aj. Karagén se připravuje podobně jako agar, jeho výroba je soustředěna na atlantském pobřeží Spojených států. Roční produkce zde činí 10 tisíc tun. Karagén je sulfátovaný polysacharid obsahující galaktopyranosové podjednotky. Používá se jako tužidlo v mlékárenských výrobcích (v krémech, koktejlech, zmrzlině), ve farmaceutickém průmyslu mívá funkci emulgátoru.
Ještě jsem postřehl nyní DOMÁCÍ ZMRZLINY jsi se ptal. A nechceš teda radši nějaký recept bez experimentů?

Osvedcene recepty = dobry napad.

Receptu na netu je vsude dost, ale nevim jaky bude vysledek.

Jestli tedy muzu poprosit o ty recepty na qlego@quick.cz .

 

Doporučuji hledat v osvědčených kuchařkách, např. v Sandtnerové. Lze také použít apetitonline.cz/...

My děláme zmrzlinu doma po celý rok pomocí mixeru Robot Partner velice jednoduchým způsobem. Po celý rok máme v mrazáku dostatek ovoce (maliny, jahody, rybíz, borůvky...) Zmrzlé ovoce nasypeme do nádoby s jednou lžící moučkového cukru a prudce mixujeme asi 20 vteřin. Pak se do vzniklé drti přidá trocha jogurtu či zakysané smetany, pomixuje opět asi dvacet vteřin a zmrzlina je hotová. Má skvělou konzistenci a je k okamžité konzumaci ideální. Lze ji ale také uložit do mrazáku, kde vydrží dlouho, pokud nebyla již jednou rozmrazena (pak totiž zledovatí). Dobrou chut!


Receptu je opravdu vsude spousta ale ne vse mi prijde jako zmrzlina.

Zmrzlinovac mam tenhle popron.cz/... .

monikacz
Před pár dny jsme koupili domů ten stejný zmrzlinovač [Popron] a řešíme se zahuštovadlem stejný problém :o)

 

jabraka*

0x

Strýcu,snad jsi to viděl u mně,dělám to přesně tak.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]