Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak pečete kremrole

Od: barbakan* odpovědí: 7 změna:

Prosím kuchařinky ,cukrářku o radu. Při pečení kremrolí se těsto odvíjí a tím se dělají mezery.

Poradíte? Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

patronka*

2x

Barbakane, co by na tom mohlo složitého? Vyválet listové těsto na pruh cca 15 cm, rádlem nakrájet na proužky 3 cm a navíjet na plechové trubičky.Začít od užšího konce, otáčením navinovat, nenatahovat a proužky se musí mírně překrývat.Sundavat mírným otáčením.Před pečením potírat : a/ vejcem - jen na povrchu(ne okraje) pokud bude náplň slaná

b/ vodou - po upečení obalit v moučkovém cukru a plnit nejlépe vařeným sněhem

Pokud máte zájem i o slané plněné pirožky z listového těsta, pošlu je po nekuřáckém poštovním holoubkovi.

doplněno 28.10.10 14:40:

Sundavat, rozumí se až upečené - vkládat do trouby vyhřáté na 200°C, nejméně 10 min. troubu neotevírat.V tom potírání se mi ztratila "štábní kultura" díky avataru.Je to: A/ - vejcem (slané), B - vodou (sladké).

barbakan*

Ale vždyt to manželka dělá přesně tak jak jste napsala,ale není si jista,jestli všechny kremrole navíjí od toho užšího konce.

doplněno 28.10.10 17:44:

Když manželka upekla druhou várku,namotala těsto na trubičky od užšího konce ,upekly se tak,jak měly.

karelkarel

Dal bych troubu na 220 nebo je tam nechal o minutu dýl aby byly červenější. Kurňa co se jich maminka nadělala a cukr jak svařovala na nitku a pak lila žhavý do sněhu z bílků a ještě šlehala. Ten pak nevodnatěl! Teď mám cukrovku a po vtákách. A mamince je taky už 95 let, takže už je nedělá. Jen si pamatuju, jak mlátila těstem o vál a překládala je a zase mlátila o vál, dokud se v něm nedělaly pořádně bubliny. Jo bejvávalo.

 


2x

Já si myslím, že vaše paní to dělá dobře. Jen při pokládání jednotlivých kusů je potřeba zkontrolovat konečky, jestli jsou dole, na plechu. Občas mi toto, co je na vašich fotkách, udělá pletený štrůdl. A příště to pozichruji párátkem. Aby těsto pečením neodstávalo.:D

 

bristola*

0x

konce musí ležet na plechu!

 

mulisi

0x

Ještě jedna rada - potřete žloutkem celý plát těsta, než ho začnete krájet na proužky. Ty budou pak lépe držet a budou stetjnoměrně barevné...

 

lui*

0x

Ty proužky musí být vinuté kousek přes sebe, ne vedle sebe.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma listové těsto pečení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]