Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak se vyrábí citronová směs

Od: rujet* odpovědí: 10 změna:

Ví někdo,jak se vytvoří směs citronové kůry a citronové štávy k delšímu uchování?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

0x

Kůru nastrouhat a pak zamrazit.

JABRAKA

rujet*

Kůru zamrazuji už přes 20 let.Já mám na mysli směs citronové štávy a kůry /poměr,sterilace ano či ne,zda se dá směs zamrazit, jak dlouho vydrží bez úpravy ve skleničce apod./

Nikdy jsem se tuto směs nesnažila dělat. Já nastrouhanou kůru suším. Neuvedl jste další využití v kuchyni. Pokud vám nejde o vitaminy, tak můžete směs určitě zamrazit. V dobře uzavřené nádobě by to mělo vydržet nejméně 1 rok. Pokud by jste chtěl směs zavařovat, tak bych doporučila smíchat 3:1 s cukrem. Vyzkoušejte nejprve menší množství a uvidíte. Podíl cukru můžete i snížit, záleží na tom jaký bude poměr kůry ke štávě. Myslím si, že by to šlo i bez cukru.

rujet*

Dobrý den,děkuji za typy.Myslela jsem si,zda nemá někdo zkušenosti s onou směsí.Viděla jsem směs v některém kuchařském pořadu v TV,ale nikde jsem nenašla návod.Už jsem zkusila dát ji doskleničky a zřejmě ji zamrazím Díky,rujet

říká se tomu citropasta, osobně bych citrony pomlel na masovém mlýnku, chvilku povařil s cukrem a považoval bych to za hotové... ale nezkoušel jsem to, jen se k tomu odhodlávám

rujet*

Děkuji za typ,hodí se každý.

 


0x

Dovolím si na toto téma navázat a trochu odbočit. Kde berete citrony, které neprodělaly chemický postřik? Tak nějak nevěřím, že ty chemicky "postižené" stačí jenom umýt...

rujet*

Jsou to citrony namočené do hodně horké vody/asi na 2 hod./,následně namydlené ,důkladně omyté kartáčkem a znovu opláchnuté v horeké vodě.Nakonec je důkladně osuším čistou utěrkou.

arakain77*

...a jaký smysl má uchovávat takto citrony? Znám citronový likér z vínovice,medu,citronové kůry,ale toto asi smysl nemá.

doplněno 26.10.10 19:47:

..a když už se trochu zbavíte chemie z citronu,pak to musí být načuchlé mýdlem a částečně to taky uvaříte.

smysl to má na pečení, v podstatě je to lepší než jen kůra.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]