Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vhodné nádobí pro vaření na sklokeramické

Od: valka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Poradíte jaké nádobí je nejvhodnější pro vaření na sklokeramické desce?Děkuji za odpovědi.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Doma máme sporák se sklokeramickou deskou a používáme smaltované nádobí a nerezové taky. Vůbec to neřešte, je to úplně jedno. Hlavně at není ze spodu otlučené dno, to aby se neodírala deska.

 

jozinka*

2x

Má dcera má také sporák se sklokeramickou deskou a používá nezezové nádobí se zesíleným dnem.Má páru i hrnců smaltovaných jen dává pozor aby nebylo na dně něco přilepené /stažené z pracovní desky/,nebo aby bylo dno čisté a neostré škrabance.Já mám klasický sporák kombinovaný plyn+ elektřina.Takže nemohu posoudit ze svých skušeností.Ale dcera si sporák chválí s tou deskou.Krásný večer přeje Jozinka

 

marenka*

2x

Mám nerez hrnce se zesíleným dnem. Sada pěti hrnců stála kolem 2500,-Kč a doporučuji investovat. Zas tak moc to není, jsou jako nové už hodně let. Měla jsem i levnou sadu ze supermarketu, tam asi deset hrnců vyšlo na 800,-Kč i se skleněnými pokličkami a už mi to v životě nesmí do kuchyně. Za rok bylo vidět, že dna nejsou rovná, druhý rok už se objevily boule. Dala jsem je kamarádce, protože na plynu to nevadí, ale sklokeramiku bych jak poškrábala, tak bych i vařila velmi neúsporně. Proto jsou lepší "těžké" hrnce. Tohle kriterium mám i když si kupuji pánev. Dno musí být těžké a silné, aby pěkně sedělo.

 

abc*

1x

To je u serioznich vyrobcu uvedeno symboly na spodni strane nadobi (minimalne na krabici). Osobne bych doporucil neco z dilny WMF, Zwilling, Fissler apod. Pokud vsak chcete levne, pak treba Tefal. Pro indukci i sklokeramiku toho delaji mnoho...

valka*

Děkuji za radu.

 

abc*

0x

ja mam tuhle sadu: www.kuchynskedopl/... (rada: www.zwilling.com//... ) a mohu urcite doporucit...

 

jitka2*

0x

Pár let jsem nádobí prodávala a i z vlastní zkušennosti můžu říct, že je to opravdu jedno, důležité je, aby bylo dno rovné,nebylo na něm nic nalepené nebo napálené. U vysokého dna jde spíš o tu výhodu, že je teplo rovnoměrné po celém dnu hrnce a že udrží déle teplo. Ale musím přiznat, že i na sklokeramiku občas použiji 20 let starý hliníkový mlékovar, který rozhodně rovné dno nemá, neni s ním problém, jen se musí dávat pozor na to, aby se s nádobím (jakýmkoli) neposunovalo po desce. Alespoň ne zbytečně, občasnému posunutí se nejspíš nevyhnete.

 

lucinkaf*

0x

používám jakékoliv hrnce s nerozbitým dne, nerez, smalt,prostě cokoliv. Neřešila bych to a opravdu si jen pohlídala, aby nebyl oprýsklý povrch

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]