Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Která pánev je lepší - teflonová, nebo keramická?

Od: milanp® odpovědí: 7 změna:

...resp. s jejich povrchem.

Především z hlediska zdravotního dopadu.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

bear

1x

Ani jedna...

Nerezová pánev je TOP

No hlavně nerez je moderní.

Nerez a smalt pánve mají každá své specifické grify, jak na nich připravovat pokrmy - a kdo si zvykl na jeden druh povrchu, se těžko přeučuje.

0rion

Nerezová pánev je odolná proti připékání? Protože o tom byl dotaz, který nepřilnavý povrch je lepší.
. .
Co nám říká AI: Keramický nepřilnavý povrch je tvořen hladkou, neporézní vrstvou na bázi přírodních materiálů, která zabraňuje přichytávání jídla k nádobí a umožňuje vařit s minimem tuku. Ačkoli se nejedná o dokonale nepřilnavý povrch ve smyslu teflonu, je oproti nerezovým nebo smaltovaným pánvím mnohem odolnější proti připálení. Mezi výhody patří vysoká odolnost proti poškrábání, možnost použití kovového náčiní, stabilita do vyšších teplot a snadná údržba a čištění. Tyto povrchy neobsahují škodlivé látky jako PFOA a jsou šetrné k životnímu prostředí.

 


1x

Dle dotazu v nadpisu jednoznačně keramická.

 


0x
Teflon se po čase oloupe. A kde skončí?

 


0x

Litinová.

Nebo smaltovaná - to je také keramická.

Bez dobré pánve - na druhu příliš nezáleží (musíte to s ní umět: pánev je rodu ženského) se v kuchyni neobejdete - viz také zde

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]