Nejste přihlášen/a.
Sice to bude asi považované za odpověď mimo téma, ale já šunky ani další uzeniny nekonzumuji. Protože výrazně zvyšují riziko rakoviny. Dají se nahradit chutnějšími a kvalitnějšími sýry a mléčnými výrobky. V dnešní moderní době jsou i sýry a mléčné výrobky například pro ty, co netráví laktózu (mléčný cukr). To samé doporučuji vám. Ještě se mi u žádného sýru, který kupuji, nestalo, že by nějak zapáchal, měl duhový povrch, nebo byl plesnivý (pokud cíleně nekoupím sýr s ušlechtilou plísní napovrchu neo uvnitř).
vlhká šunka je v pořádku, jistá míra oslizlosti taky
duhování na řezu je v pořádku:
"Duha na řezu masa, nazývaná také iridescence, je přirozený optický jev způsobený odrazem světla od povrchu masa, nikoliv problém s jeho kvalitou nebo bezpečností. Vzniká při řezu masa kolmo na svalová vlákna a barvy (často zelené, ale i oranžově červené) se mění v závislosti na úhlu pohledu a dopadu světla, což se liší od mikrobiální degradace, kde se barva nemění"
Podle mě to dělá vysoký obsah vody a případně šrobu u těch druhů, které mají malé množství masa.
Já sám kupuji jen s vysokým podílem masa šunky od kosti.
Vše ostatní je jen slepená sečka do kulatého válce.
Spíš je to vlastnost, než závada i když jak už šunka zasmrádne, tak má tendenci toto dělat víc co se týče slizu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.