Nejste přihlášen/a.
Jaký je kvalitativní rozdíl (podle Vás) mezi pytlikovými instant polévkami a těmi hotovými prodávanými ve skle? Ty ze skla chutnají planě, řekl bych... Ty z pytliku mají údajně hodně soli atd. díky za informace
Někdy si kupuji drštkovou polévku z drštěk,ale musím ji těžce dochutit.Pak mi chutná.Ale např. z hlívy si vařím sám.Jinak ty pytlíkové jen nouzovka,ale ve špajzu vždycky nějakou mám.
Dobrý den, ano, "pytlíkovky" jsou chutově lepší. Já si občas dám takovou rychlou, slanou, horkou, (prý) silně nezdravou "životavzpruhu" a to od Vitany "Do hrnečku" (gulášová, hříbková/dubáková, sýrová a hlavně silná česnečka, která by zvedla i mrtvého ). Člověk může jíst i podle chuti a nejen vyloženě zdravě. Zdravím!
Krmit se ultra zpracovanými potravinami jinak než jako nouzovka - může pouze blázen. Pokud chceš něco trvanlivého na horší časy, tak si pořiďte MRE. To vydrží 50 let jako rezerva
Máte pravdu, že v pytlíkách je často Glutaman a nejlepší jinak tomu bude asi i v těch sklenicích. Dle mne ta cena je vysoká za to pohodlí, to už si můžete dát cokoliv v restauraci nebo jakým způsobem to chcete využívat?, Jste manažer s platem 150 000 a nemáte čas řešit obědy?
Pokud jste důchodce Nebo když potřebuju na chalupě rychle udělat polívku tak vezmu hrnec vodu dám vařit a postupně do toho sypu všechno co mi přijde pod ruku třeba těstoviny, mrkev, cibuli, bramboru, no a mám z toho bramboračku
Pokud je vám nad 40 let a potřebujete kontrolovat rezistenci inzulínu, doporučuje se to nechat schladnout 24 hod. a pak ohřát. Dělo nedostane takový obrovský glykemický šok (Platí pro těstoviny, brambory, rýži apod.
V 60 Už totiž mají inzulinovou rezistenci 60% populace at už latentní nebo rozvinutou a zobou na to pilulky. Takže za mě už ve 35 je dobrý na to dost myslet
Polévky jsou hodně zdravé. Pitný režim, nerosty, vitaminy vyluhované v tekutině. To víme. Když sedáme ke stolu hladní, pak do sbe hladově naládujeme jídlo. Když ale začneme poklévkou, zklidníme sebe, utišíme vlčí hlad, nastartujeme trávení zahřátím. Nesmíme polévky podceňovat. Je potřeba nešidit všechno to, nějakou podivností z pytlíku, plným solí a konzervantů a chemie. "Sekyrková"je stále lepší, než cokoliv, kýmkoliv, kdo ví jak, uvařeno, skladováno atd. Je dobře mít doma jakousi zásobu potravin na dobu, kdy přijde na řadu hrnec s vodou. Zelenina, klidně na mrazáku, luštěniny, pytlík zelí, těstoviny, ibčas smetana, suché houby, na mrazáku v krabicích zelené-petrželka, libeček, celer. Polévku, která je pracnější uvařit na tři dny, není vůbec zbytečné. Jen pro inspiraci, fantazii se meze nekladou. Není potřeba dodtžovat náročný recept
Jedlé houby rostou i v zimě a nějaké zelenisko seženu u souseda ve sklepě.Proč něco skladovat. Sůl se dá v lese najít taky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.