Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Chlazení alkoholu

Od: pedros odpovědí: 24 změna:

Dobrý den Jaké máte zkušenosti schlazením slivovice v mrazáku? Kolik hodin uskladnit před použitím? Děkuji.

 

 

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x
No já nevím, ale slivovici piji při cca ..pokojové teplotě.
Takže žádné chlazení.

 


5x
Co to je za nápad dávat slivovici do mrazáku? To se úplně ztratí vůně. Pokojová teplota je nejlepší.

 

krtek6

5x

já piju alkohol jedině chlazený/mražený...od teplého se mi křivý huba

 

km

2x

nevím o co vám jde, ale jestli o to, zda nerupne flaška zmrnutím, tak nerupne, páč (tvrdý) alkohol nezmrzne. tak ji tam nechte libovolně dlouho.

Také není pravda, že alkohol nezmrzne-zmrzne, jen záleží na teplotě! Běžná teplota v domácích chladicich zařízeních(cca do -20°c) tak vysokého bodu mrazu nedosahuje tuším etanol je něco kolem -110°c

km

tak jste si zachytračil a teď se nadechněte a znovu si přečtěte otázku. děkuji.

Hm a ty si přečti co jsi napsal a jak jistě (ne) mas pravdu se zmrznutím pálenky!
Pokud bych odpovídal dá tazatele tak Osobně a výhradně pokojovou teplotu. Každý jiný dle své chuti.
km
vy jste opravdu hlava. on se pta na chlazeni v mrazaku a ja mu odpovidam, ze tam tu flasku klidne muze nechat, protoze nepraskne. a vy tu pisete o minus 110 stupnich...

 

belus

2x

Kazdy to ma rad inak.Ja napr.drzim vzdy v chladnicke,pre mna tak akuratna teplota na pitie. A na dotaz : dajte na 1/2 hodinu,okostujte,potom na hodinu,zase okostujte atd. az zistite ktora teplota je idealna pre vas.Ale majte v rezerve viac.

Doporučuju koštovat po 15 minutách ...

 

jir

2x
No jasně, podchlazený alkohol není tak strašně hnusnej a líp vklouzne do hrdla. Ideální, pokud se chce někdo rychle opít. Teplá slivovice líp uvolňuje aroma, takže i neznalec pozná, z jakýho je ovoce. Někomu se z toho ale dělá šoufl.
Posledních několik let piji alkohol minimálně, cca 1 pivo za čtvrt roku. Nechápu, jak jsem to před lety mohl do sebe tak klopit.
mm

Je to podle vkusu každého soudruha. Otec mé spolužačky byl na destiláty fajnšmekr, whisky musela mít pokojou teplotu, ovšem slivovici měl rád jen pořádně vymraženou.

Jednou v létě jsem se u nich stavil cestou domů celý uřícený a vyprahlý na troud. "Natoč mi vodu, proboha, nebo padnu!" poprosil jsem. Spolužačka zaplula do kuchyně a přinesla mi vrchovatou orosenou dvoudecovou sklenici studené vody. "At nám neuschneš," laškovně se usmála.

Vyklopil jsem ji do sebe naráz. Tušíte správně, byla to ta tátova slivovice. Ten šok, jak se v ledově chladném krku najednou probudí řeka žhnoucí lávy, cítím dodnes. A její potutelný chechot. Bude to čtyřicet let.

Domů jsem tenkrát nedošel...

 

mnd®

1x

Slivovice a vlastně žádný alkohol se do mrazáku nedává

Nemáte až tak pravdu-třeba taková mastika z Bulharska se musel podávat silně chlazená, neřku-li vymrazená stejně jako ideální bylo takto mít Stoličnou vodku

krtek6

např. Jágra musíš pát vyloženě namražený máš to nakreslený všude..dokonce aj v reklamě ti to zdůrazňují (-18°C)

 

makk

1x

Nechápu, co je to za blbý zvyk dávat alkohol do mrazáku. Jednak se tím připravíte o vůni a chut a jednak dostanete angínu. Protože člověk je stvořen na to, aby pil vodu a ta nikdy nemá méně než 0°C. Když si do krku nalejete slivovici, které má -20°C tak onemocníte a chutově ji nerozeznáte od např. benzínu.

Pokud máte špatnou slivovici a je vám líto ji vyhodit, pak ji můžete dát do lednice, aby ty "ocasy" nebyly tak cítit.

krtek6

alkohol není kvítko...ten se pije, nefetuje

makk

Pokud pijete Iron, pak máte pravdu, ale u slivovice má význam i ta vůně.

mm

Člověk žil i v době ledové a jistě byl občas občas nucen chroustat i zmrzlý sníh.
Ale pravda, v té době ještě slivovice neexistovala. Nanejvýš tak kořínkovice nebo mamutovice a u nich bych tu ztrátu chuti spíše ocenil.
(Pro štouraly: Vím, že destilace se poprvé objevila až někdy koncem 1. tisicíletí na Blízkém východě. A bůhví, jak by dnes vypadaly mše, kdyby pálenky existovaly už v době Poslední večeře...)

Proč by měl po vymražené slivovici někdo mít angínu?!

Pokud nerozeznáte slivovici (vymraženou ) od benzínu pak máte špatné chutové buňky!

 

makk

mm: Jenže zmrzlý sníh mu v puse roztál a do krku už mu šla voda s teplotou nad nulou, slivovice z mrazáku má -20°C. Jestli vám to chutná, tak si pijte klidně tekutý dusík, ale podle mě je blbost dávat slivovici do mrazáku.

 

jano123

0x

"Kvalitná" slivovica je dobrá iba trošku chladená,

a na takú "pančovanú", tam sa hľadajú rozličné triky...

 


0x

otázkou je, jak dobrá je ta slivovice...

Dobrá slivovice se dá pít i "teplá" - pokojové teploty. Ale čím horší je kvalita, tím víc mražená musí být k pití.

Já mám slivovici nonstop v lednici i když je výborná. Takže cca. 5°C

Do mrazáku se občas dávala - nikdy se mi nestalo, že by zmrzla.

 


0x
Chvíli jsem s tím experimentoval a za sebe jsem došel k tomu, že dobrý tvrdý alkohol nejlépe chutná i voní při pokojové teplotě. Chlazení "pomůže" hlavně méně kvalitnímu, protože potlačí pachutě. Ake je otázkou, jestli má člověk zapotřebí něco takového pít.
Je samozřejmě možné, že existuje pití určené k tomu, aby se pilo studené, ale zjistil jsem, že mi vyhovují jasné jednoduché chutě a na nějaké experimentování, nebo nedejbože míchání mě v tomto neužije.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]