Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Jaké máte zkušenosti schlazením slivovice v mrazáku? Kolik hodin uskladnit před použitím? Děkuji.
nevím o co vám jde, ale jestli o to, zda nerupne flaška zmrnutím, tak nerupne, páč (tvrdý) alkohol nezmrzne. tak ji tam nechte libovolně dlouho.
Také není pravda, že alkohol nezmrzne-zmrzne, jen záleží na teplotě! Běžná teplota v domácích chladicich zařízeních(cca do -20°c) tak vysokého bodu mrazu nedosahuje tuším etanol je něco kolem -110°c
Je to podle vkusu každého soudruha. Otec mé spolužačky byl na destiláty fajnšmekr, whisky musela mít pokojou teplotu, ovšem slivovici měl rád jen pořádně vymraženou.
Jednou v létě jsem se u nich stavil cestou domů celý uřícený a vyprahlý na troud. "Natoč mi vodu, proboha, nebo padnu!" poprosil jsem. Spolužačka zaplula do kuchyně a přinesla mi vrchovatou orosenou dvoudecovou sklenici studené vody. "At nám neuschneš," laškovně se usmála.
Vyklopil jsem ji do sebe naráz. Tušíte správně, byla to ta tátova slivovice. Ten šok, jak se v ledově chladném krku najednou probudí řeka žhnoucí lávy, cítím dodnes. A její potutelný chechot. Bude to čtyřicet let.
Domů jsem tenkrát nedošel...
Nechápu, co je to za blbý zvyk dávat alkohol do mrazáku. Jednak se tím připravíte o vůni a chut a jednak dostanete angínu. Protože člověk je stvořen na to, aby pil vodu a ta nikdy nemá méně než 0°C. Když si do krku nalejete slivovici, které má -20°C tak onemocníte a chutově ji nerozeznáte od např. benzínu.
Pokud máte špatnou slivovici a je vám líto ji vyhodit, pak ji můžete dát do lednice, aby ty "ocasy" nebyly tak cítit.
Člověk žil i v době ledové a jistě byl občas občas nucen chroustat i zmrzlý sníh.
Ale pravda, v té době ještě slivovice neexistovala. Nanejvýš tak kořínkovice nebo mamutovice a u nich bych tu ztrátu chuti spíše ocenil.
(Pro štouraly: Vím, že destilace se poprvé objevila až někdy koncem 1. tisicíletí na Blízkém východě. A bůhví, jak by dnes vypadaly mše, kdyby pálenky existovaly už v době Poslední večeře...)
Proč by měl po vymražené slivovici někdo mít angínu?!
Pokud nerozeznáte slivovici (vymraženou ) od benzínu pak máte špatné chutové buňky!
otázkou je, jak dobrá je ta slivovice...
Dobrá slivovice se dá pít i "teplá" - pokojové teploty. Ale čím horší je kvalita, tím víc mražená musí být k pití.
Já mám slivovici nonstop v lednici i když je výborná. Takže cca. 5°C
Do mrazáku se občas dávala - nikdy se mi nestalo, že by zmrzla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.