Nejste přihlášen/a.
Už jste někdy u kuchaře viděl takovou hloupost? Vždy tam má dřevěný. Trochu používat to, co je posazený na krku. Vážně to není proti dešti a zatíkání.
Krájecí desky jsou i keramické (skleněné) - tedy evidentně tvrdší než jakýkoliv kovový nůž. Tím, že je jejich povrch hladký, se nože při normálním použití neztupí.
Zeptal jsem se ještě umělé inteligence Gemini. "Obecně platí, že sklo na kuchyňská krájecí prkénka je tvrdší než běžné kuchyňské nože."
"Použití: Skleněná prkénka se proto hodí spíše pro servírování nebo pro krájení měkkých potravin, kde není potřeba vyvíjet velký tlak. Pro běžné krájení se doporučují prkénka z měkčích materiálů, jako je dřevo nebo plast."
Dobrý den, bude záležet i na tom, jak velkou silou na nůž jste při krájení zvyklá tlačit - na dřevo se musí zatlačit více, než na tvrdý materiál. Ovšem, zničení nožů se nebojte, protože každý nůž (navzdory reklamě) se musí občas nabrousit a brousek bývá součástí vybavení kuchyně. Zdravím!
Bene- už jste si všimnul, jak ženský krájí nožem na talíři, na plechu? Určitě to nadlehčují? Všechny to dělají stejně.
mám skleněnou desku na krájení pečiva - krájím např. chléb s minimálním dotekem nože na chleba špičkou po desce - což mi nevadí a ani desce, ani noži...
Ale tím to hasne - nic dalšího a žádným jiným nožem se na tom krájet nemůže! - už z principu tvrdosti materiálů a tvaru nože je to hloupost.
a k čemu takové skleněné prkéno, když se ho nožem nesmí člověk dotknout, aby nůž neztupil, to mi nějak uniká ta funce
Prkénko nemá "chlupy" od řezání, v případě chleba a "ztupení špičky" je to praktické, nůž na chleba jsem 15 let neostřil a je stále stejně dobrý. Prkénku také stačí mýrný oplach a není třeba namáčet dřevo...
Pro naši domácnost je to praktická věc.
Zkuste nechat nabrousit profesionálem nůž a pak sem napište jaký byl rozdíl před a po jeho nabroušení! Budete žasnout a jistě poznáte extra rozdíl v těch nožích. Toto jsem už taky zažil-mám ostré nože a pak jsem jej vzal jen a pouze na travním brusu, potom na jemném kameni - pak teprve zjistili že maji tupé nože! Proč asi kuchaři, řezníci po pár řezech nůž otřou a přejedou na ocílce? Pro pr--el králíkům? A po ukončení práce dají další péči noži- otřou a nabrousí a uloží do pouzdra .každý zvlášt ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.