Nejste přihlášen/a.
Lze rozehřát prázdnou pečenku a teprve pak do ní vložit maso na pečení? Děkuji.
Proč byste to dělala? Remosce trvá chvilku, než se nahřeje. Manipulovat s horkým víkem není vůbec snadné. Nějaké nahřívání je naprostým nesmyslem. I pro maso, zapékané těstoviny nebo brambory i pro kynuté bucty i pro buchty z práškového těsta.
Třeba závitky z vepřového masa. Zamotám a naskládám na to, co chci na druhý den se špagetami. Žádné rezehřívání.
Pečenka uvádí v návodu na straně 5:
"Nezapínejte spotřebič bez dostatečného množství surovin v nádobě pro přípravu pokrmu."
Dále Remoska - strana 3 návodu:
"Nepředehřívat topné víko nebo celou Remosku bez potravin."
Řekl bych, vcelku jasné
I když, slovem "nepředehřívat" patrně výrobce myslel slovo "neohřívat". Nebot slovo "předehřátý" neexistuje. Jsou pouze trouby či remosky studené a nebo horké. Předehřátá trouba jest stejný nesmysl jako například předpříprava
akorát že vůbec... protože můžete napsat "nepředehřívat" a nebo "neohřívat bez vložených surovin" a protože to nepředehřívat pochopí úplně každý a je ekonomičtěšjí a vlastně i srozumitelnější, navíc je to slovo samozřejmě běžně užívané, je prostě lepší
za citaci z návodu
Víte co si nedovedu vůbec představit? Nahřeji Remosku, to znamená hrnec i víko. Pak víko sundám, odložím horkou, neskladnou věc někam, kde nic nespálí, má být rubem nahoru. A do toho horkého hrnce budu skládat to, co chci upéci. Skládat buchty, lít těsto a do něho ovoce a na to posypku, sypat cibuli a maso s česnekem, rovnat nakrájené brambory a nakrájenou klobásku s cibulí? Vychladlý hrnec, žhavé víko někde, kde překáží. Až to mám, tak položím žhavé víko na hrnec a mám hotovo. Skutečně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.