Nejste přihlášen/a.
1,75h až 2h péct žebra naložená v koření a uzavřená v alobalu na 150-170°C, pak alobal otevřít, potřít žebra z jedné strany glazurou a péct otevřené na 180°C dalších 15-20min. (ideálně horkovzduch), žebra otočit, potřít glazurou z druhé strany a opět péct dalších 15-20min.
Tím budou krásně štavnatá, propečená a lehce půjdou od kosti. Pokud chcete, aby se jako fakt úplně rozpadala, tak to první pečení před glazurou prodlužte na cca 2,5h.
Správně připravená žebra aby se rozpadala, pečte minimálně 3 hodiny na 150°. Směs koření - 1 lžíce mletého pepře, 1 lžíce soli, 1 lžíce granulovaného česneku, 1/2 lžíce granulované cibule, 1 čajová lžička mleté sladké papriky, cca 1 čajová lžička chilli podle chuti, 1 čajová lžička drceného nebo mletého kmínu. Než maso okořeníte, je nutné u žeber odstranit vrchní blánu, aby se koření dostalo do masa (vložte hřbet čajové lžičky pod blánu a vypáčíte mezi žebra). První 2 hodiny pečte bez alobalu, poté na žebra přidejte pár plátků másla, zabalte do dvojité vrstvy alobalu, vložte do trouby a pečte zhruba 1 hodinu na 150°. Poté žebra vyndejte z alobalu, vložte znovu do trouby a dopečte zhruba 10-15 minut, aby na povrchu byla pěkně křupavá a uvnitř štavnatá... Dobrou chut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.