Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na štavnatá a měkká žebra?

Od: marionetka odpovědí: 4 změna:
Budu dělat v troubě marinovaná žebra. Koupila jsem masité žebra. Chci aby se při servírování žebra úplně rozpadala. Je dobré je nejdříve uvařit v papiňáku a poté namarinovat a upéct v troubě?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

1,75h až 2h péct žebra naložená v koření a uzavřená v alobalu na 150-170°C, pak alobal otevřít, potřít žebra z jedné strany glazurou a péct otevřené na 180°C dalších 15-20min. (ideálně horkovzduch), žebra otočit, potřít glazurou z druhé strany a opět péct dalších 15-20min.

Tím budou krásně štavnatá, propečená a lehce půjdou od kosti. Pokud chcete, aby se jako fakt úplně rozpadala, tak to první pečení před glazurou prodlužte na cca 2,5h.

 


0x

TENTO RECEPT. Výsledkem jsou výtečně ochucená, měkká až rozpadavá, štavnatá vepřová žebra.

Podle receptů té milé paninky se nedá nic pokazit. Umí to popsat zcela bezchybně.

 

blazkovaludmila

0x

Správně připravená žebra aby se rozpadala, pečte minimálně 3 hodiny na 150°. Směs koření - 1 lžíce mletého pepře, 1 lžíce soli, 1 lžíce granulovaného česneku, 1/2 lžíce granulované cibule, 1 čajová lžička mleté sladké papriky, cca 1 čajová lžička chilli podle chuti, 1 čajová lžička drceného nebo mletého kmínu. Než maso okořeníte, je nutné u žeber odstranit vrchní blánu, aby se koření dostalo do masa (vložte hřbet čajové lžičky pod blánu a vypáčíte mezi žebra). První 2 hodiny pečte bez alobalu, poté na žebra přidejte pár plátků másla, zabalte do dvojité vrstvy alobalu, vložte do trouby a pečte zhruba 1 hodinu na 150°. Poté žebra vyndejte z alobalu, vložte znovu do trouby a dopečte zhruba 10-15 minut, aby na povrchu byla pěkně křupavá a uvnitř štavnatá... Dobrou chut.

rosta*

Jen doplním, že před kořením ještě žebra jen mírně potřu plnotučnou hořčicí (případně olejem) aby koření na mase pěkně drželo... ale kdo nechce nemusí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]