Nejste přihlášen/a.
Pokud nemelou maso furt a hodně, tak je asi lepší ten ruční. Donedávna se dělaly takové ty klasické litinové, mám pocit že asi tak před ... no už mnoha lety proběhla zpráva, že jejich výroba v čechách končí. Myslím, že kilo masa týdně je pořád ještě na ruční mlýnek.
Jako bonus se v něm dá dělat strojkové pečivo na vánoce (takové ty housenky). To je u nás doma poslední roky prakticky jediné využití, protože mleté maso už léta kupujeme hotové. Zatímco elektrický jsme použili snad jen jednou - někde máme ten mlecí nástavec k robotu, ten ruční jsme používali docela často. Přitom ostatní nástavce jako na šlehání, hnětení, strouhání, mletí máku používáme pravidelně. Ale na mletí masa a ještě několik dalších léta nikdo nepoužil (třeba odštavňování, mletí kávy a nevim co to tam ještě je, to je stará dobrá eta).
mame starsi generaci tohodle
zbozi.cz/...
nejcasteji jedem strouhanku, pak brambory na bramborak, obcas dojde i na to maso
s jinym nastavcem si na tom mamka mele kafe
spokojenost, starej je takovej krabicovitejsi a uz ho mame asi deset let a to je v provazu nekolikrat za tyden
ale nemame jiny el. struhadlo takze to nesrovnam, tchyne dostala maly levny el.struhadlo a zaseklo se na okurce hadovce :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.