Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mikrovlnka ohřev

Od: marrtin® odpovědí: 13 změna:

Otázka k zamyšlení... Týká se polévky (vývar) ... Když ho ohřeji v microvlnné troubě doma na talíři tak OK,nic se nemění ani na chuti...

Ale když si ho vezmu do práce v plastové přenosce a ohřeji v jejich microvlnce (obyčejné.. i když to je asi jedno jaká je ...) tak se mě vyvar uplně zakalí a má i jinou chut ,dále,púokud v něm je třeba hovězí maso na kousky tak se z něho vytvoří jednotná bakula která lze těžce oddělit od sebe ... (doma mě to nedělá..)...?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Zjistit jestli je to mikrovlnkou nebo přepravou stačí, když si to jídlo vezmete do práce a místo ohřevu tam si ho zase donesete domů a ohřejete ve Vaší mikrovlnce stejným způsobem jako v práci. Pokud to bude i tak OK, potvrdíte, že to je přístrojem, pokud bude konzistence jako v práci, můžete pak dál laborovat v čem a jak přepravovat...

 


1x

Pak může být problém v dopravě té polívky na pracoviště.

Zkuste doma vývar dát do nádoby, pořádně s ním zatřepte a pak zkuste ohřát doma - jestli se zkalí je to jasné


To je sice taky možnost zkusit ,ale nač ničit tak kvalitní surovinu

 


1x

Ohřev / vaření v mikrovlnce je celá věda.

"... doma ohříváte v (porcelánovém) talíři na plno (i když máte i spodní ohřev...) "

V práci ohříváte v přenosce z umělé hmoty, zřejmě bez spodního ohřevu - zóna působení mikrovln je vzhledem k jiné nádobě někde jinde než na plochém mělkém talíři (vyústění vlnovodu magnetronu je zpravidla nahoře).

Naplno doma neznamená stejný výkon, jako naplno v práci ...

Pokud mám možnost, volím do mikrovlnky vždy raději skleněné / porcelánové nádoby než z umělé hmoty (byt by byly označeny logem vhodného použití pro mikrovlnky)

Logo nádobí pro mikrovlnky


Není problém v nádobě ,ale v tom přenosu ... Jelikož plastová se po cestě nelze rozbít... Dále nevím zda to tak je ... Ale spodní ohřev je jen na nádobu , tudíž moc ohřívat nebude ...

 


0x

" když si ho vezmu do práce v plastové přenosce " ... tak po cestě se otřesy obsah promíchává, větší kousky se rozpadají na menší a drobné částice sedimentují ...

" ohřeji v jejich microvlnce " ... ohřejete v plastové přenosce nebo na porcelánovém talíři?


no jenže z čirého,je zakalené hnědé... to asi nebude tím ,že to přenesu v pyksly...

to maso asi když má kus jako třeba na guláš velikost,se asi těžko po cestě rozbije na vlákna ,které se slepí..

Ohřívám v té pyskly...v práci...

Otázka nastavení výkonu a doby ohřevu:

" ohřeji v jejich microvlnce (obyčejné.. i když to je asi jedno jaká je ..."

Není to jedno, protože různé mikrovlnky mohou mít v různých stupních regulace jiný výkon.

Zřejmě musíte experimentovat.


no,doma ohřívám v talíři na plno (i když mám i spodní ohřev..)

v práci také na plno,pak jsem zkoušel méně delší dobu... výsledek ,jediný to ,že čím délé i při menší teplotě,není to maso tak zmuchlané a slepené... jinak je to zakalené do hněda stejně..

S tím obrázkem a textem "(vyústění vlnovodu magnetronu je zpravidla nahoře)" jsem vás možná trochu mystifikoval ...

Malé a levné mikrovlnky mají vyústění vlnovodu za tím slídovým okénkem na boku, ne nahoře.

 

id

0x

V práci polévku z krabice přelejte do zavařovačky bez víčka a ohřejte ji. Poznáte rozdíl ohřívání v krabici a ve skle. Nebo pokus - doma ohřejte v krabici. Opravdu je polévka vychladlá než jí dáte do krabice?


No jelikož jí dávám do lednice kde v pohodě vydrží přes týden ... Tak asi teplá nebude ... Jedná se mě o to proč ,ne abych to experimentoval ... To sem nemusím psát ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]