Nejste přihlášen/a.
Tohle není normální. Mně se to nikdy nestalo. Když sníte spodní část zelí asi neumřete, ale já bych to vyhodila,
Toto je úplne normálne. Určite ste nenakládala zelí,čiže po našom kapustu do dreveného otvoreného suda. Toto sa stávalo vždy a pár krát do roka moja babka ten vrch čistila,inak sa to začalo kazit do hlbky. S novými kameninovými a hlinikovými nádobami na nakladanie,kde vrchnák tesní pomocou vody a nejde tam vzduch sa toto nestáva.
Na povrchu zelí chybí bílá útěrka, hadřík po celé ploše a teprve na něm větší prkýnko a na prkýnku třeba dlažební kostka, zátěž. Když se odebírá zelí, všechno se sundá a omyje, hadr sebere všechny nečistoty a plísně a kvasinky. Vypere se v čisté vodě a pak se znovu všechno, opláchnuté a čisté, nainstajuje zpět.
Babka má pravdu, souhlas. Také se nám to za 50 let ,co nakládáme nestalo. Je třeba dodržovat základy co píše!
Hygiena! Slavco pravdu má jen na 1/2. Nakládáme do kameniny, ale má uzávěr a stále se kontroluje, zda je ve žlábku voda.Zelí je třeba mít 1. dobře ušlapané a pak po celou dobu zatěžkané. Zabránit přístupu vzduchu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.