Nejste přihlášen/a.
... velký kucharsky nůž, široká čepel...
Odpověď je nasnadě: široká čepel - větší plocha, která se může zalepit ...
Zkuste užší čepel nebo profilovanou čepel
Méně se nalepí na keramický nůž.
P.S.
halamus v 24.09.23 - 18:36
Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový. Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.
Viděl jste nějaký železný nůž? Vždy jde o ocel - buď uhlíkovou nebo nerez.
Nepochopila jsem, jak to párátko přilepit a konkrétně na jaké místo. Jednou umřu úplně neinformovaná!
aazdravi.cz má jedny z největších clickbaitů a je plné reklam. Stejně jako třeba autozive.cz nebo autozine.cz
Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový.
Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.
Zřejmě bylo myšleno nože z uhlíkové oceli (po použití nutno omýt a osušit, jinak reznou) a nože z nerezové oceli.
Efekt "lepení potravin" s materiálem ale nesouvisí. Jde o hladkost čepele.
Abychom si rozuměli tak vždy používejme správnou terminologii.
Železo je železo a je prakticky v technické praxi nepoužitelné. Je křehké , tvrdé a neopracovatelné.
Pro praktické použití se musí železo zkujnit a pak už to neni železo ale ocel. Tedy s čím se setkáváme a používáme je ocel . I ten hřebík a pod.
Mezi železem a ocelí existují také různé druhy litiny, které jsou použitelné.
Zdravím -miro
Omlouvám se p.kejikl, pokud to tak vypadá. K Vašemu příspěvku nic nemám. Co uvádíte je skutečná pravda.
Reagoval jsem na ty příspěvky, které nesprávně používají termíny železo a ocel.
Hezký den -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.