Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím - jak pasírujete rajčata?

Od: kolemjdouci odpovědí: 12 změna:

Už mě nebaví pasírovat rajčata dřevěným hříbkem přes plastový cedník (rozvařuji rajčata nakrájené na klínky včetně slupek a "jadřinců"). Jak to děláte Vy? Děkuji za rady!

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Uvařit a rozmixovat ponorným mixérem.

A ještě mám osvědčenou vychytávku, co s rajčaty, když jich máme hodně, umelu je na mlýnku s česnekem a smíchám se solí, dám do skleniček, a používám už roky do všeho. Do polévky, na topinky, pod maso, do pomazánek. Je to vždy po ruce. A vydrží minimálně rok v chladu.

 

jajaja*

0x

To je na štávu nebo protlak? Štávu stačí v odštavňovaču nebo rajčata uvařte v celku dejte pak do mixéru a pak přes síto (mám kovové), bude to rychléš. Nebo protak, tak že rajčata ponořím na chvilu do horké vody, oloupu, rozkrojím, odkrojím vnitřek, prsty seménka nahrubo odstaním s tekutinou (to se dá dále použít na neco jinačiho), pak načisto rajčata od semének opláchnu a dám do hrnce, kde přivedu k varu a pomorným mixérem dorozdrtím.

kolemjdouci

Děláme jen univerzální štávu na všechno (polévku, pod maso, omáčku, ...). Zavaříme a podle účelu při vaření redukujó.

 

ttt

0x

timhle: lidl.cz/...

zrovna se mi vari kecup ze 4 kila rajcat...

resp. tady lidl.cz/...

id
Ano, také používám i na halušky. Celá rajčata povařím, rozšmelcuji ponorákem a pak přes uvedené síto protlačím. Je to bleskovka.
kolemjdouci

"Odfiltruje" to i semínka? Ve štávě pod masem a v těstovinách nám nevadí, ale v polévce, či rajské ano.

id
Na 90 % ano.

 

jp

0x

Rajčata povařím a rozmixuji ponorným mixerem. Žádné síto, je to vláknina.

id
Vláknina nevláknina. Srolovaná skupka rajčete, fuj tajbl.

 

aa*

0x

Dovoz z Maďarska

 


0x

Moja mama už roky všetko pasíruje týmto:

maxeshop.sk/...

 


0x

Mi se rajčata pasírovat nikdy nechtělo. Zavařovala jsem je. Halabala nakrájela, mírně natlačila do skleniček, zavíčkovala a sterilovala. Naprosto bez ničeho. Také pod maso, do polévek, vydusit na pánvi a vejce do toho. Časem jsem to vylepšila, že jsem je oloupala a přidala k nim nasekanou nat z pertružky a celeru. Letos jsem kupovat nemusela, trochu jsem dostala, byly drobné, jen jsem překrojila a zamrazila v několika sáčcích, jen takové porce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]