Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Strojek na zpracování či krájení masa?

Od: honzak odpovědí: 10 změna:
Dobrý den dá se z obyč ručního (klidně i modernější elektrický) mlýnku udělat nějak, (ideální 32) aby to krájelo jakékoliv maso (prsa,kotlety,plec a svaly) , přiměřené velikosti na kostky či alespoň nudličky? Buď zvolit co největší šajbu či jinak to udělat. Nebudu se zde rozepisovat proč chci masa takto upravovat a nebudu je krájet ručně. Nebude se jednat o gastro provoz ani žádný menší stánek s občerstvením ale za jeden týden (samozřejmě ne úplně každý) zpracuji (na jedno použití, omytí a kompletní vyčištění) cca 10kg masa takže určitě na tom nebudu zpracovávat 1-2kg masa Ob den . Vždy větší množství,do mrazáku a z mrazáku rovnou do hrnce, trouby či pánvičky. Nejlepší, nejrychlejší a hlavně se nebude maso tak rychle kazit. Nejsem ten typ co sní na posezení půl kila vařených brambor (či 300-450g rýže, těstovin nebo pečiva) hromady odporných omáček a trošičku masa. Zdržte se nesmyslných odpovědí že proč si to sám ručně nebo s někým nenakrájím a podobně. Mleté maso příliš často nedělám (tepelné úpravy) ani blbosti jako řízky v půl litru oleji a podobné šmakulády. A případně jakou zvolit šajbu na mlýnek at jsou kostky co největší? Plánuji to vždy ručně umýt a kompletně celé (ruční mlýnek jen namazat s papírovou utěrkou namočenou v oleji a elektrický se dá krásně kompletně rozložit) a šajbu, šneka i řezný nůž dát do uzavíratelné misky s jedlým olejem (samozřejmě vždy čisté a jednou za půl roku vyměnit) a nemá šanci to reznout, snad teda. Jinak pokud máte jiný nápad klidně se o něj podělte děkuji všem.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

A chceš aby ten mlýnek krájel maso po vláknech nebo napříč?

Když si ujasníš co dělá mlýnek, tak ti z toho vyjde mleté maso.

Jaké tvary si z mletéha masa pak vytvoříš už je pouze na tobě. Ale vždcky to bude mleté maso vytvarované do kuličky, kostky nebo placky.

Jestli chceš z masa kostky, tak si musíš vymyslet a vyrobit nějaký stroj, který bude maso buď protlačovat přes ostré nože nebo bude nože protlačovat přes plátky masa a nebo tam bude jeden rotační nůž, který bude provádět jeden řez podle toho, jak tam maso navedeš.

Je pekné jak popisuješ věci, které určitě dělat nebudeš, ale to nám ani tobě nijak nepomůže. Když chceš poradit, tak bys měl popsat problém, který chceš vyřešit a případně si problém rozdělit na několik menší celků a ty řešit samostatně.

Já taky nejdu do lesa s tím, že podříznu strom motovou pilou a chci, aby než dopadne na zem, tak aby byl rozdělený a rozštípaný na polínka přímo do kotle.

Takže když vymyslíš stroj na tvoje požadavky, tak si ho třeba restauratéři rádi koupí.

Bravo, colombo!

 


4x
Podle mě, at tam dáš sebevětší šajbu, nikdy ti to neudělá kostky nebo nudličky.
Protože už šnek v mlýnku to rozemele, nůž před šajbou ještě více rozemele a šajba to dodělá.
Tudy cesta nevede.

 


2x

Toto,čo by ste rád na spracovanie mäsa, aspoň približne,by mohol vám splnit účel stroj na princípu stroja na výrobu cestovín. Šnek by tlačil mäso cez mriežku nožov a nasledne by to za tou mriežkou odrezal rotačný nôž v príslušnej dlžke. Princíp je na videu:

pekastroj.sk/...

 


1x
Kostičky dělám ve třech operacích...
V první uříznu z masa placku, třeba jak na řízek. V druhé operaci placku fiknu na nudličky a ve třetí nudličky otočím ( o 90 stupňů doprava či do leva) a pořežu na kostičky.
Počet řezů záleží na velikosti masa a rozměrech kostky !
Obyčejný ruční (či elektrický) mlýnek to nedokáže. To je nesmyslná představa z tvé strany.
Zajdi na brigádu do masokombinátu, tam okoukni vyšpekulované mašiny na výrobu kostek. Nebo možná někde dělí i ve větším obchodním centru.
.
Jo, a 10 kilo masa týdně moc zdravé není.
honzak
@hejkal já úplně @colombo zapomněl dopsat že ten šnek rozhodně to maso nerozemele spíš jen tak natrhá mi připadá a teprve nůž to krájí na kostky a kdyby tam byl jen kříž, + či X a ne šajba skrz kterou se to protlačí na pár mm tak jsou z toho nudličky. Jistě 10kg masa není zdravé, opět další génius, v závorce je psané že to není každý týden a není tam počet osob. Běžte si dát cigáro,kafe turka a vepřové se šesti kde bude plavat olej a pak si zde přijďte pro radu ohledně hemeroidů. Myslete si o mě co chcete já vás pořádně neznám vy mě taky ne ale určitě vím co zdravé je a co ne.
Popsal jsem jen můj postup, osvědčený.
Opakuji, že obyčejný mlýnek to nezvládne! Tvrdí to i další. Proto jsem tě poslal do masokomb...
Kdyby jsou chyby .!
..KDYBY tam byl jen kříž, + či X a ne šajba skrz kterou se to protlačí na pár mm tak jsou z toho nudličky...

Až to vymyslíš a zprovozníš, tak to patentuj.

Není mojí chybou, žes neuvedl počet strávníků, vyloučil si restaurace, stánky... Přítelkyni vzpomenul až po mém příspěvku.

...za JEDEN TÝDEN (samozřejmě ne úplně každý) zpracuji (NA JEDNO POUŽITÍ, omytí a kompletní vyčištění) cca 10kg masa ...

Někdy ne zcela vhodná kombinace slov z jedné či druhé strany porozumění zkomplikuje... Omlouvám se.
.
Ovšem: upozorňuji tě na to, že bys se měl v budoucnosti vyvarovat napadání uživatelů poradny, hodnocení kvality jejich myšlení, inteligence.
Nikdo tě ve svých příspěvcích nenapadl, nezesměšňoval.
Pokud budeš porušovat vědomě a zbytečně pravidla nejen této poradny, ale i běžného života, poneseš si následky sám.

 


0x

jestli na ručním tak bych volil porket 32 a hodte si tam šajbu ledvinku to je největší co je

 

pb®

0x
Stačí zadat stroj na krájení masa. Vzhledem k tomu, že se různé kostky a nudličky z masa prodávají a nevěřím tomu, že to někdo krájí nožem, nějaký kráječ existovat musí. A taky že ano.

 


0x
Ad @slavco31
Prístroj zpracuje mouku a další na rovnoměrně husté těsto. To potom tlačí přes různé otvory. Šikovná mašinka.
Maso - svalovina má různou hustotu, vlákna, šlachy, tuk atd.
Není ale snadné přeříznout kus masa jen položením na ostří nože. Musí se většinou vyvinout vyšší tlak. Čím bude hustější mřížka, tím větší odpor bude klást svalovině.
Jiné je to také při pohybu nože přes vlákna, jiné po vláknech.
Použití turecké šavle či gilotíny využívá také pohyb.
Ad @pb
Jsou stroje, např. od firmy Marel, ovšem ty jsou pro malé a střední zpracovatele masa.
Např. uniprox.cz/...
Ty asi pro tazatele budou nedostupné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]