Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Otáčet sklenice při zavařování ovoce?

Od: edudant odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, zda je nutné otáčet sklenice při zavařování ovoce po vyjmutí z hrnce dnem vzhůru a jestli ano, tak proč? Díky za odpovědi.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Pokud jsou při zavařování skelnice zcela ponořené ve vodě, tak je to zbytečné. Při dělání marmelády je to naopak nutné.

 


2x

Známá zaváří v hrnci, ve kterém nemá sklenice celé ponořené, takže je po vyndání obrací, aby se víčko vysterilizovalo a dobře přichytilo (změkne gumové těsnění ve víčku a kopíruje skleněnou dosedací plochu). Také je to vhodné při zaváření džemu, kdy se horký džem nalévá do sklenic a zavírá víčkem. Pokud máte sklenice celé ponořené, tak to nutné není, ale nic se tím nezkazí.

edudant

Moc děkuji za odpovědi a přeji krásný víkend.

 


1x

Ano je to nutné, protože se to praxí ověřilo. A praxe říká, že se tím ověří, zda-li je víčko těsné. Pokud není, tekutý obsah vyteče

Taky vždycky otáčím. Jinak by se víčka nemusela chytnout.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]