Zdravím, měl bych dotaz ohledně skladování rybího masa popř.mořských plodů v malém mrazáku na koleji,kde je zhruba -4. Je to opravdu pidimrazák který nemá ani dveře, jenom vysunovací šuplík. Vůbec netuším jak dlouho to při takové teplotě může vydržet. Děkuji za odpověď.
-4 se snad ani nedá nazvat mrazákem. Sám bych si troufnul 2-3dny. Ono taky -4 tam asi nebude. Ty pidimrazáky jsou do chladničky průchozí a málo izolované. Spíš bych tam čekal -1 až 2.
Tak okolo tyzdna, viac nie, nikdy neviete, ci bola dodrzana teplota od zabitia po vykuchanie a transport k vam domov. Kazde kolisanie teploty trvanlivost znizuje. Ako pisu ini, mnohe potraviny maju na obale tabulku, kde je napr
Pri -4 bych tomu dal maximalne par tydnu a i to mi uz prijde dost na hrane. Jinak u kupovanych veci ma byt na obalu trvanlivost pri ruznych teplotach -6, 12, 18. Takze bych tu nejkratsi vydelil dvema.
Pokud bys použil vakuovačku aby k masu nemohl při každém otevření vzduch, tak bych se žádné kontaminace ani rozkladných procesů nebál a klidně bych to skladoval třeba měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.