Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Trvanlivost ryb při - 4°C

Od: david* odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně skladování rybího masa popř.mořských plodů v malém mrazáku na koleji,kde je zhruba -4. Je to opravdu pidimrazák který nemá ani dveře, jenom vysunovací šuplík. Vůbec netuším jak dlouho to při takové teplotě může vydržet. Děkuji za odpověď.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

-4 se snad ani nedá nazvat mrazákem. Sám bych si troufnul 2-3dny. Ono taky -4 tam asi nebude. Ty pidimrazáky jsou do chladničky průchozí a málo izolované. Spíš bych tam čekal -1 až 2.

 


3x

Tak okolo tyzdna, viac nie, nikdy neviete, ci bola dodrzana teplota od zabitia po vykuchanie a transport k vam domov. Kazde kolisanie teploty trvanlivost znizuje. Ako pisu ini, mnohe potraviny maju na obale tabulku, kde je napr

- 18 = 6 mesiacov

- 12 = 2 mesiace

- 6 = tyzden

 

re4zon

2x
Pri -4 bych tomu dal maximalne par tydnu a i to mi uz prijde dost na hrane. Jinak u kupovanych veci ma byt na obalu trvanlivost pri ruznych teplotach -6, 12, 18. Takze bych tu nejkratsi vydelil dvema.

 


0x

Počítal bych to na desítky dnů.

 


0x
Pokud bys použil vakuovačku aby k masu nemohl při každém otevření vzduch, tak bych se žádné kontaminace ani rozkladných procesů nebál a klidně bych to skladoval třeba měsíc.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]