Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Remoska 650W, úspora?

Od: begi25® odpovědí: 19 změna:

Dobry den,mám remosku 4litru 650 spotřeba 650 kwh.Snad sem to napsal dobřě.Zajimalo by mně kolik za jak dlouho se upeče nebo uvaří buček.Vepřo.buček vařim v tlakovém hrnci 55minut.Jedná se my o o znižení elektro.Ja odsobně bych buček osmažil z každé strany na panvičce a potom bychho dal do remosky.

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

spu

4x

Bůček do tlakáču na 30 minut, potom zlehka osmažit na pánvi. Spotřeba elektřiny 0 a za plyn 5 korun.

 


2x

Máte chybu v desetiné čárce, ta remoska má zřejmě 650W, což je 0,65 kW, tudíž za hodinu používání je spotřeba 0,65kWh. A ano, remoska je skutečně ekonomičtější variantou pečící trouby, nění třeba žádného ,,přesmažení´´, tím nic neušetříte.

 


1x

Remoska je fajn, ale papiňák je pro úsporu daleko lepší. Maso je hotové daleko rychleji, v remosce ten bůček budete dělat sice na nízkou teplotu, ale zase to bude zapnuté tak 2 hodiny a možná i déle, aby byl bůček měkký.

To je, beze sporu pravda. Jenže papiňák prostě jen vaří, zatímco remoska i peče. A co si budeme povídat - třeba uvařené kuře je hnus proti dokřupava upečenému, že ...

To je pravda, ale může pak ten bůček nařezat na plátky a opéci. Já osobně bych pekla ten bůček v té remosce, ale já prozatím neřeším tu elektriku.

V elektrickém automatickém tlakovém hrnci (výkon 900 W), s menším množstvím vody, "podusit" 20 minut (trvá s rozehřátím cca 30 minut a spotřeba cca 0,3 - 0, 4 kWh - po rozehřátí a natlakování cyklicky vypíná a udržuje tlak). Pak nakrájet a v té remosce (uvedený výkon 650W- s nízkým hrncem) cca 15 minut zapéct na zpěněné cibulce (spotřeba cca 0,2 kWh). Celkově tedy 0,5 -0,6 kW. Spotřeba 0,6 kW x aktuální cena el.energie = náklad na úpravu (množství od 2 do 6 až 8 porcí). U mne nyní cca 4,5 Kč/1kWh → 2,70 Kč. A hotovo za cca 3/4 hodiny!

 


1x
Uváděný příkon 650W je maximální hodnota spotřebiče. Remoska má termostat, který udržuje teplotu, takže ve finále pojede tak polovinu času, možná více, možná méně, takže hodinová spotřeba bude nižší.
kenav

A která remoska má termostat,já už mám kolikatou a žádná ho neměla.Ta nejnovější má vypinač a já jsem ten termostat

 


1x

Remosku, za cca 40 let mám už druhou, s nepřilnavým povrchem. Dříve jsem měla hliníkovou, špatně se udržovala. Remoska je geniální pomocník v kuchyni. Peču v ní buchty, kynuté i třené, dělám rizoto, peču maso, bůček cca 50 minut, kuře i s bramborami, zapečené šunkafleky i fr. brambory. Nedávno jsem někde četla, že mužský v ní vařil těstoviny. Remoska neumí jen pusinky, ale jinak umí všechno. Kdybych kupovala dnes, koupila bych jedno víko a dva hrnce. Hlubší a plytší. Opravdu se to oplatí, je to geniální přístroj!

 

honzinek

1x

Samozřejmě záleží na masu, kvalitě. Kvalitní bůček je hotový i za méně, než cca 1,5 hodiny. Klidně dáme dohromady třeba s kuřecími čtvrtkami.

Rádci co porovnávají remosku s tlakáčem to snad nemyslí vážně. Je to jak porovnávat holinky a hodinky. Remoska je velmi fajn pomocník na pečení a z principu úspornější, než trouba, tečka

 


0x

@begi25 - za jak dlouho se upeče nebo uvaří buček

To máte kus od kusu... ale na rozdíl od papiňáku remosku kdykoli otevřete a maso zkusíte.

 


0x

V remosce pečete až čtyřikrát déle než el. troubě. Tak že spotřeba stejná.

Ale? To mě velmi překvapilo, můžete uvést odkud máte tu informaci o čtyřnásobně delším pečení? Ta naše remoska má stejné teploty jako trouba a časy jsou srovnatelné.

Nebo mi chcete tvrdit, že Vy třeba panenku, která se peče v remosce půlhodinu - viz

vareni.cz/...

upečete v troubě za 7minut?

Péct panenku nebo kuřecí a buček je rozdíl. A sedum minut? Tak leda na pánvi.Dnes buček hodinu v troubě. V remosce na chatě okolo dvou hodin.

No právě ! Vy sám jste napsal - ano, dá se to dočíst o pár řádků výše, že remoska peče 4x déle, než trouba. Takže když víme, že se panenka v remosce peče 25-30 min, logicky mi vychází,že dle Vás bude toto maso v troubě za +- 7min . Není to příliš složitá matematika, že? Proto jsem se ptal, zda to myslíte vážně, mě to příjde naprosto nereálnně, protože podle mých zkušeností je doba pečení zhruba stejná.

 

panenka v remosce peče 25-30 min Tak v troubě bude za polovinu. Nebudu se dohadovat ale v remosce se vše peče déle.

 

jd

0x

Pokud nebudes ten bucek delat kazdy den, tak vubec neres nejakou usporu na bucek v remosce To je sotva 1 koruna max. 2 koruny za jedno pouziti remosky. Navic, to teplo z remosky ti v zime vytopi kuchyn.

 

trebaja

0x

Bůček v remosce peču tak hodinu a půl až dvě. Mám ho takto raději než v troubě, kůže je totiž taková mazlavá a to já hodně rád, raději než křupavou.

 

mindi

0x

Jestli je úspornější remoska nebo klasická trouba, to je otázkou. Příkon má sice remoska jen 400-500 W, ale nebavíme se o kW, ale kWh. Trouba má sice 2,5 kW, tj. 5x tolik, ale poté, co nahajcuje teplotu, nejede pořád 2,5 kW.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]