Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ktere je nejlepsi drevo na uzení

Od: iliines* odpovědí: 17 změna:

na uzeni ryb,masa a jak pripravit rybu a by se pri uzeni nerozpadala.Dekuji

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

technikjirik*

3x

Mí předkové vždy udili na bukovém dřevě a poslední 4-5 hodiny pak na švestce. Skvěle voňavé bez dehtování

arakain77*

Já tak udím i teď.

ola®

Nevíte někdo, zda mohu udit vepřový bůček břízou a dubem??

arakain77*

Dubem to možné je.Spíš bukem a peckovinou.Zásadně ne smrkem,jak to tu někdo napsal.

ola®

právě, že jsem se dočetla, že hlavně néééé DUBEM, že je to pak hořké a kyselé. Prý hnus, tak se ptám, hlavně někoho, kdo to má vyzkoušeno! Mám totiž jenom lípu a dub, tak nevim...?.

 

marenka*

2x

Tady máte i receptíky i doporučené dřevo nachytano.cz/...

 

lukas0038*

1x

No určitě jedině tvrdé dřevo, je to v podstatě jedno jestli je to buk, habr, jasan, javor, nebo nějaký druh ovocného dřeva, výsledek je vždycky v podstatě stejný, a věřte mi, že pokud nejste nějaký opravdu odborník na chutě, což se dá předpokládat, že asi nejste (v ČR by se tito odborníci dali počítat v podstatě na prstech), tak ve výsledku určitě nepoznáte na jakém dřevě bylo maso uzeno. Teda krom buku, ten zanechá na mase zvláštní a naprosto dokonalou chut, takovou jakou by uzené maso mělo mít. Za ty léta co už udim se mi osvědčilo udit bukem bez kůry a tak dvě hodinky před koncem uzení už topim bukem s kůrou, maso má pak dokonalou chut,

V žádném případě neudit dubem! je to to nejhorší dřevo co na uzení může být, obsahuje v sobě tolik svinstva, že se to maso v podstatě zničí

ola®

právě, to o tom DUBU, jsem taky slyšela..., sice někteří tvrdí, že to lze, ale asi to riskovat nebudu, díky moc!

 

 

sebod*

0x

Švestka - s tou se má udit. Ale jinak dub, buk... Prostě tvrdé dřevo. Ryba nesmí být dlouho naložená. Bezva je použít na ni při uzení sítku, do ní se vloži a v tom se udí. Sítku vidíte třeba v obchodě na šunce, různých roládách apod. Dá se koupit. Také prodávají takové drátěné placky (), do těch se ryba dá a dělá se třeba venku na ohni. Tak v tom se dá taky udit.

ooouu

Dub v žádném případě! Obsahuje třísloviny, které by rybu udělaly nechutně kyselou!

repak*

Třísloviny chutnají trpce, nikoli kysele.

ooouuu

Zajímavý postřeh.

 

lidus*

0x

Švestka, třešeň, dub. Hlavně ne smrk nebo nějaké mořené odřezky. Ryba je lepší udit položená, a ne příliš dlouho jinak se rozpadá. Zkuste i -do punčochy na kostky Aidam a šumku-promíchat a udit-výborné.

sebod*

Lidus, na tohle jsou fajn ty sítky třeba z pomerančů. A když ten sýr začne tou sítkou pomaličku protékat, mňam

Švestka třešeň na závěr uzení, ale rozhodně neudit dubem. To už je lepší ten smrk, ale taky to není žádná výhra. Jediný smasluplný využití buku je na prkýnka na maso a na uzení. Samozřejmě bez kůry. Vždycky v létě když jsou různý pivní slavnosti a podobný záležitosti, tak klobáska se super, ale musím se napřed projít a okouknout čím kdo pod tím topí a jak vidím cokoliv jinýho než buk a nebo nějakou peckovinu tak kráčím dále. Slzy mě vhání do očí když tam vidím dřevěný brikety.
Takže udit JEDINĚ bukem a na závěr švestku nebo třešeň.
papene*

Punčochy doporučuji čisté.

Rybu dát do mřížky.Stojí pár korun.

vybav-dum.cz/...

ola®

A co tak dát rybu do punčochy, jako ten sýr?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]