Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Palenka do biokrbu?

Od: nila* odpovědí: 16 změna:
Zdravím všechny. Jelikož máme několik jabloní a jablka z nich nejsou moc hezká a navic kyselá, z jablek obvykle dáme vypálit Kalvádos. Lonsky se nám nepovedl, krom toho, že se u nás moc alkohol nepije, není prý ani chutově dobrý,takze rozdat nejde. Napadlo mne zda již někdo vyzkoušel využít pálenku do bio krbu, pokud má asi 55%. Děkuji Vám moc za zkušenosti

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59

2x

Do krbu škoda. Pokuste se vyrobit z toho nějaký likér,to bude líp pitelné.

 

jm

0x
Pokud se nepálí pálenka oficiálně, asi by to šlo. Ale líh se pálí více koncentrovaný. Těch 45% musí být znát.

 


0x

Za vypálení litru 55% jste zaplatil asi 160Kč a litr biolihu do krbu stojí 100 Kč. Truchu drahé topení pálenkou a kdo ví jak by tam hořela. Vyrobte třeba ořechovici. Tu pak prodejte. I když z pálenice se alkohol prodávat dál nesmí.

 

jabraka*

0x

Biokrb je podle mého názoru nesmysl a podvod.I přes to,že pro spálení je nutný 100% (90%)alkohol,je obsah co2 v e spalinách neslučitelné s tvrzením,že jde o bio provoz. použití jako topidlo jde mimo rozum,protože denaturovaný líh přijde poplatníka za nejméně 80 Kč/litr.Uvažovat o spalování kvasného lihu s obsahem 60% je nesmysl,protože ve spalinách je spoustu vody,která v odsávání kondenzuje a vše zmáčí.Spoustu vody tvoří každý líh.

Stačí si spočítat rovnici hoření CH3CH2OH dva uhlíky na pět vodíků.

 

nila*

Ano, biolih stoji 100 a palenka nestala nic. A z nechutneho kalvadosu tezko udelate dobre piti pridanim orechu, ci zazvoru atd. Prodavat to, by me ani nenapadlo a rozdat to nejde, kdyz to udajne neni dobre piti. U nas se toho moc nevypije, mame jeste zasobu dobreho kalvadosu 5leteho. Biokrb nemam prioritne k topeni, ale spis jen designova zalezitost. Zajimalo me, jestli to vubec bude horet, nez to tam naliju.
jabraka*

Líh pod 50% jak známo nejde ani volně zapálit.Dá se tím odhadnout i kvalita domácí pálenky.Dokonce se dá říci,že při přímé destilaci kvasu s původní koncentrací alkoholu 10% je obsah lihu maximálně 30 - 40 %.Vyšší obsak lze získat při použití deflegmátoru,nebo kloboučkové kolony.Přímou destilací nelze získa vyšší obsah alkoholu než 96 %.

Absolutně nejvyšší procento lihu lze vyrobit jen chemickou cestou oxidací etylenu z ropy.Takto vyrobíme absolutní alkohol 100%.Je také nejčistější,neobsahuje příměsi a vyrábí se pro analytické postupy,,na příklad spektroskopii.Dříve jeho cena nepřekročila 4 Kč8litr.To jen pro zajímavost.Cena alkoholu je totiž zatížena především nesmírně vysokou daní.

zkuste trochu nalít na pánev,ohřát a mělo by to hořet,bacha na digestoř,pod ní teda né.

Ano, biolih stoji 100 a palenka nestala nic.? Domácí páleni je trestné.A i tak čím jste topili pod kotlem a čím chladili.

nila*

Vzdycky se najde hnidopich a hater. BU-BU-BU. Doma nikdo nic nepálil. Dodala jsem mošt, který mě stál akorát hromadu práce u drtiče a u lisu v podzimní kose a společnost vypálila za polovinu vypáleného.

Zpět k tématu. nalila jsem trošku na talířek, a trochu déle trvá zapálení, ale pak se krásně rozhoří v modré, a vysoké plameny ve žluté a zbyde troška teplé vody s vůní kvasu (lízla jsem a dobrý :D ). Akorát mám dojem, že hoří celkem krátce, myslím oproti biolihu, ale to je asi logicky množstvím %. Děkuji za příspěvky

karel21 - Aha, takže nepovedenou pálenku, která sice něco stála, ale kterou už má a není k pití vyleje do kanálu (protože do krbu je jí škoda ) a do krbu si místo ní koupí biolíh. To bude fakt úspora jak prase .

 

tyler

0x

Navádět vás k prodeji nesmím, ale nechce se mi věřit, že je to tak hnusné, že to žádný alkoholik nespolkne. Copak je nejlevnější krabicové víno dobré? Není a taky ho někteří lidé pijí. A to jsem slyšel, že prý jde přes kus chleba přefiltrovat okena, také kvůli alkoholu. Podle mě máte oproti zmíněným pochutinám pořád chutný chlast, jen se nejspíš nepohybujete v tom "správném" okruhu lidí, co by ho dokázali ocenit. Zkuste se optat pár známých, to bychom nebyli v Česku, aby vás toho někdo rád nezbavil.

 


0x

Kdysi dávno jsem legálně koupil (v samoobsluze) "jemnou meruňkovici". Při napití jsem měl pocit, že polykám rašpli . Pít se to nedalo, tak jsem tím nejdřív omýval kocourovi svrab a nakonec to skončilo jako nemrznoucí směs v ostřikovači. Fungovalo to, ale nesměl jsem ostřikovat okno před policení kontrolou, protože bych těžko vysvětloval tu vůni v autě .

Ovšem to jsem měl jen jednu flašku.

 

 

jendad

0x
Udělejte z toho Višňovku. Prosypejte višně cukrem a zalít alkoholem. Na litr kořalky se dává kilo cukru. Ženský se po tom utlučou
nila*

Bezva nápad, ale nevíte, kde seženu višně?

jendad
Višně jsou až v létě. My je dáváme do 3l sklenice od okurek a cca měsíc na okně na slunko. Pak slit a Višně zkonzultovat

 

nila*

0x

Zkoušela jsem lihoměrem a bylo to něco pod 60%. Ale zapálit jsem zkoušela až po 10minutách v ultrazvukové vaničce, což jsme už dříve zkoušeli na "zestaření" čerstvé pálenky a fungovalo. Překvapilo mě, kolik tepla se uvolnilo okolo plamínku za takovou chvilku. koupila jsem i půl kila zázvoru, zázvorovku jsme už dlouho nedělali. a trošku smíchám s domácím medem - to se osvědčilo nejvíc. Uvidíme .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]