Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kysane zeli v lednici? Jak to?

Od: alena350® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, loni jsem dostala (prý) domácí kysane zelí, domácí bylo myslené bez konzervantů, ...chutově mi moc nesedlo a tak jsem ho v lednici nechala tak, přesouvala jsem 7dcl skleněnou sklenici sem-tam. No a teď mi došlo, ze je to už rok, co stojí v koutě BEZ ZMĚNY CHUTI I BARVY. Nemá ani křís. Je možné toho docílit bez nějaké chemikálie, konzervantu?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kami123

5x

Sůl je také konzervant.

Produkty kvašení jsou také konzervanty.

 


1x

Já být Vámi, tak to vyhodím, i kdyby to bylo bez problémů a zkažené by to nebylo. Také se mi jednou takto nepovedlo zelí, nic tomu nebylo, ale nechutnalo mi to. A také jsem ho měla ve sklepě asi dva roky , protože nejevilo žádné známky zkaženosti. Nakonec jsem to vyhodila na kompost. Ale jednu sklenici jsem dala sousedce, která potřebovala dělat segedín a zapomněla zelí koupit. Napřed jsem váhala jestli jí ho mám dát, aby nebyla zklamaná, protože mně teda nechutnalo, ale ona si libovala. A také jsem žádné konzervanty nedávala, jenom sůl a kmín. Ale tenkrát jsem to dělala poprvé a moc jsem to do sklenic upěchovala a nebyla tam skoro žádná štáva. Ale zelí se nezkazilo, jenom bylo takové jakoby suché a to mi nejelo.

 

jabraka*

0x

Zelí kvašené mléčnou kulturou je tím konzervováno.Běžně je možno bez újmy na kvalitě i rok.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]